Lyngsøe i Aars havde ønsker til ministeren

Af Ture Damtoft, Onsdag, 19/12/2018 15:33

Ellen Trane Nørby fik indblik i optimeringsløsninger

AARS: Virksomheden Lyngsoe Systems A/S tog forleden imod sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), da hun lagde vejen forbi Aars for at få lidt inspiration.

Hun var kommet for at se på logistikløsninger til sundhedssektoren. Lyngsoe Systems leverer udstyr, der kan spore alt fra en kørestol og dropstativ til senge og personale, og dermed medvirker til optimering af driften på sygehusene.

Deres seneste projekt er på Aarhus Universitetshospital, hvor der er blevet investeret et stort millionbeløb for at sikre sporbarhed og dermed spare tid for de ansatte. Tid som læger og sygeplejersker sparer og dermed kan bruge på de vigtigste i sundhedssektoren - nemlig patienterne.

- Udgangspunktet er en forståelse af et hospital som en arbejdsplads med meget komplekse arbejdsgange. Og vi kunne ønske os en fælles standard i det danske sundhedsvæsen, sagde Keld Ole Nielsen, og sammenlignede deres system med stregkoderne i supermarkederne. Stregkoderne virker overalt i verden, men indtil videre er der ikke en sådan fælles form for registrering i sundhedssektoren i hverken Danmark eller udlandet, hvor Lyngsoe Systems også er repræsenteret.

Og ministeren var lydhør overfor ideen.

- Besøget har været en bekræftelse af, at vi har kompetencerne og virksomhederne i Danmark, der kan løfte opgaven. Det skulle gerne komme alle til gode, ved at vi lærer af hinanden og udveksler ideer og løsninger, sagde Ellen Trane Nørby.