Lokal jernmand klar til største ironman af alt

Af Ture Damtoft, Onsdag, 15/05/2019 05:00

Aleksej Calmann går efter top-fem placering ved verdenmesterskabet på Hawaii til oktober

IRONMAN: Jernmanden Aleksej Calmann fra Aars har fået en drøm til at gå i opfyldelse.

Det er lykkedes ham at kvalificere sig til det ultimative race Ironmann på Hawaii. Det blev slået fast ved et stævne ved Houston i Texas, som de fleste nok ved ligger i USA. En ironman er 3.862 meter svømning, 180,24 km cykling og så lige et maraton på 42,195 km.

Aleksej Calmann havde en dårlig svømmetid og kom op ad vandet som nummer otte, men på cykelturen vendte han alt på hovedet, overhalede alt og alle og kom ind og var klar til løbeturen med et forspring på 17 minutter.

Han løb et kontrolleret maraton og kom i mål som en klar nummer vinder.

- Svømning er min svageste disciplin, og jeg kom op otte minutter efter den førende. Efter 30 km på cyklen var jeg allerede foran, og jeg vandt med 23 minutter. Jeg var helt i kontrol, så jeg følte ikke noget pres, og det var en superfed stemning - alt er jo større i USA. Det var modbydeligt varmt, men jeg klarede det godt, selvom det var en udfordring for mange af konkurrenterne, siger Aleksej Calmann til Aars Avis.

Får øje på ham

Med sin sejr blev han inviteret til et fornemt arrangement af Ironman, hvor han fik sin medaljer og udleveret beviset på, at han havde kvalificeret sig til Hawaii. Nu ved han, hvad han skal lave indtil oktober, træning og atter træning. For målsætningen er ikke bare at deltage men at gøre sig gældende.

- Det er de aller- allerbedste, jeg skal konkurrere imod. Nu er jeg med i toppen, og jeg vil ikke være med for at være med, så nu går jeg efter en top fem på Hawaii, siger Aleksej Calmann, der allerede har tilrettelagt et træningsprogram sammen med sin personlige træner.

Nu mangler han bare at få nogle gode sponsorer, for det er ikke billigt at rejse Verden rundt for at konkurrere.

- Det er svært at få sponsorer. Det er jo en smal sportsgren, men selvfølgelig håber jeg på, at der er nogen som får øje på mig, især efter jeg har kvalificeret mig til Hawaii, siger Aleksej Calmann, der til daglig arbejder i Vesthimmerlands Cykelcenter i Aars.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"