Let saltet i Aars

Af Ture Damtoft, Mandag, 28/12/2020 13:16

AARS: Vognmand Per Brændstrup har færre indtægter på salt- og sneplovkørsel, end han havde budgetteret med.

- Vi har været ude fem gange i alt. Her i julen var det den 24. om morgenen og så den 25. morgen og aften, men det har ikke været meget. Det er ikke det, vi tjener mest ved, men så må vi jo lave noget andet. Vi får et beløb for at stå til rådighed, men det er da bedre at køre. Og det er da bedst der ikke kommer så meget frost, for så kan vi lave alt muligt andet. Hvis først jorden fryser, er det stort set ikke brug for vores arbejde, hvor vi transporterer fliser og belægninger, siger Per Brændstrup.

Henrik Grøn fra Park og Vej i Vesthimmerlands Kommune har aldrig oplevet så mild en vinter siden 2008.

- Vi har været ude fem gange på de større klasse 1 og de mindre befærdede klasse 2 veje. I byer og på stier har vi slet ikke været ude og salte. Jeg har aldrig været med et år, hvor vi har saltet så lidt. Vi er nok på indeks 10 - 15 stykker, og selvom vi måske skal salte to-tre gange op til nytår, tror jeg ikke på, vi kommer længere op, siger Henrik Grøn.

Den milde vinter har betydet, at der slet ikke er købt salt ind i år. Forrådet fra sidste år rækker rigeligt, og så er der besparelsne på selv kørslen.

- Jeg tror vores politikere er glade for, at der er så lidt frost. De sparer jo omkring to millioner på kørslen og salten, siger Henrik Grøn, der regner med nedskæring på beredskabet fremadrettet.

- Vores meteorologer siger, vores vintre ændrer sig, og vi overvejer da, om vi skal have plov nummer to på de mindre veje. Det tror jeg ikke, vi får brug for i fremtiden efter det, meteorologerne siger, slutter Henrik Grøn.

Og selvom der står tre sneplove til ingen nytte hos Per Brændstrup, så ærgrer han sig ikke.

- De har stået parkeret siden 2018, hvor de var ude i nogle få timer. Sidste gode vinter for sneplovene var i 2010, men ligesom de fleste andre har jeg det bedst med, at vi ikke får så meget frost, siger Per Brændstrup.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"