Laila Hosbond vil gerne være ny købmand i Vegger

Af Torsten Hansen, Onsdag, 14/08/2019 09:00

Stadig behov for cirka 700.000 kr før driften er sikret

VEGGER: - Vi er ikke i mål endnu, siger Dean Aldberg fra arbejdsgruppen bag en fortsat drift af købmandsforretningen i Vegger.

Arbejdsgruppen havde tirsdag aften indkaldt til borgermøde i Vegger om købmandssituationen.

Der er samlet cirka 300.000 kroner ind gennem støtteanparter, men det er nødvendigt med en del flere penge for at sikre, at der kan drives en købmandsforretning i Vegger.

- Vi vurderer, at det er nødvendigt at skaffe en kapital på cirka en million kroner. Vi skal købe forretningen, og vi har fået os forhandlet ned til en pris på 500.000 kroner. Men selv når de penge er fundet, så er det nødvendigt med nogenlunde det samme beløb til at foretage en renovering af bygningen og forretningen, forklarer Dean Aldberg.

En ting er dog på plads. Laila Hosbond, Vegger, er den person, der gerne vil være købmand i Vegger i fremtiden. Laila Hosbond er en kendt person i Vegger. Hun betegnes som en ildsjæl og arbejder i øjeblikket hos Spar i Suldrup, så hun kender branchen.

Hun er også træner for et sandkassehold i Vegger.

Men selv om hun har viljen, så skal der mere til. Hun er i dialog med Dagrofa om den fremtidige drift, og der er lidt økonomi der skal falde på plads.

- Vi er dog helt fortrøstningsfulde omkring forløbet, siger Dean Aldberg.

Det vigtigste for ham er, at folk støtter op om projektet nu.

- Jeg tvivler på, at der kommer en købmand i Vegger igen, hvis det ikke lykkes nu. Det er vigtigt, at vi tænker fremad. Det er især vigtigt, at borgerne i Vegger støtter op om projektet. Hvis de ikke gør det, så vil borgerne i omegnsbyerne heller ikke gøre det, siger Dean Aldberg.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"