Kunst og mad for fremtiden

Tirsdag, 02/02/2010 13:29

Mou: Nye fag og udvikling på Mou Skole

Tirsdag den 26. januar var der fernisering på Mou Skoles flotte udstilling af malerier og vævninger lavet af mellemgruppens elever.
Udstillingen er en del af et udviklingsprojekt som Mou Skole har fået bevilliget penge og arbejdstimer til fra skoleforvaltningen. Eleverne arbejdede med to nye fag, nemlig Håndværk/ design og Krop/bevægelse. Disse to nye fag erstattede håndarbejde, billedkunst, sløjd, hjemmekundskab og idræt.

Eleverne som arbejdede med Håndværk/design fik to opgaver, som sløjdlærer Søren Schmidt, en at tovholderne på projektet, fortalte i sin åbningstale. Der skulle fremstilles et maleri og en vævning, som skulle symbolisere det som i 2010 er mest vigtigt for eleverne. Schmidt roste i talen eleverne for deres store koncentration og for deres fordybelse i projektet. Det er ikke noget man ser så tit hos unge mennesker, konstaterede han frækt.

Eleverne havde begyndt projektet med at se på hulemalerier, som viser det vigtigste for stenaldermenneskene, nemlig jagt. En af eleverne Sarah G. Bjørn havde dog valgt nogle andre flotte temaer nemlig Kærlighed, jorden og fred, som hun på fornem vis havde foreviget i et smukt maleri og en vævning. Især vævningen var svær, sagde Sarah ”jeg arbejdede med at væve i to hele dage - maleriet var derimod nemt, for jeg maler meget til hverdag”.
Alle elevernes arbejder blev foreviget på fotos, sammen med et billede af dem selv, som blev gemt i en tidskapsel, der først må åbnes om 25 år.
Efter Sørens Schmidt tale blev kapslen på behørig vis lukket og låst, for derefter at blive gemt på skolens loft. Jette Hansen, skolens leder, fik overrakt nøglen, med strenge ordre om at passe godt på kapslen og først åbne kassen den 26. januar 2035. Hun var dog noget i tvivl om hendes tilknytning til skolen i 35. Næsten alle eleverne fulgte hende, da tidskapslen blev sat på plads på skolens loft, hvor kun nisser og edderkopper bor.

Emeli Asp Borup havde valgt temaet venskab for sit arbejde. ”Det at havde mange gode venner og særligt en bedste ven er vigtigt”, sagde Emeli. ”Og venskaber er der mange af på Mou Skole” tilføjede hun. Hendes vævning forestillede to piger som holder i hånd, og det er venskab ifølge Emeli. 
   
Efter at tidskapslen var lukket og gemt væk, var det tid for den sunde mad, som de elever der arbejdede med Krop/bevægelse havde tilberedt. Efter tilstrømningen til madbordet at dømme, må det have været en succes.

Tovholderen for gruppen som arbejdede med Håndværk/design Anette Neidhardt siger generelt om udviklingsprojektet. ”Vi vil give eleverne større valgfrihed indenfor fagene håndarbejde, billedkunst og sløjd. Der er mange fællestræk i fagene og derved skal vi bruge disse fællestræk til at udvikle elevernes sans for forskellige arbejdstilgange, arbejdsprocesser og teknikker. Omdrejningspunktet i Kost/bevægelse er at alle elever i mellemgruppen skal deltage i en obligatorisk sundheds-undervisning, samt at visse elever skal tilbydes en mere omfattende kost og bevægelsesundervisning. Samtidig kan eleverne måske finde på nye motionsformer eller nye tilgange til idræt.”

Elevernes tidskapsel er nu gemt godt af vejen, og det bliver spændende at se hvem, som åbner den i 2035. Mange af eleverne var af den holdning at de som 35-årige var æld gamle, men det er nok mere sandsynligt, at det er lærerne som kommer til åbningen med rollator og krykker, som Søren Schmidt afsluttede sin tale.

Mou Skole fortsætter projektet i resten af 2010 og i 2011, og det er håbet at undervisningsministeriet vil fatte interesse for dette spændende projekt.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"