Kræver mentalt overskud og fokus at blive på toppen

Af Ture Damtoft, Tirsdag, 05/03/2019 14:49

E-SPORT: Det er nok ikke gået manges næse forbi, at det danske Counter-Strike-hold Astralis har vundet årets første major, IEM Katowice.

Det er tredje major for holdet, der som bekendt har Andreas 'Xyp9x' Højsleth fra Aars som en af de fem superdygtige CS:GO spillere.

Aars Avis har fået et par kommentarer fra Andreas Højsleth om sejren.

Den tredje Major, anden i træk, og I er de første til at vinde Intel Grand Slam. Hvordan forbliver I på toppen, og hvad er jeres ambitioner?

- Det simple svar er hårdt arbejde. Men det er selvfølgelig ikke så simpelt. Vi arbejder enormt meget med hele vores performancehold til konstant at rykke os på alle parametre: Fysisk, mentalt, teknisk, taktisk. Derudover har vi en større organisation i ryggen i RFRSH Entertainment, som sørger for at skabe de bedst mulige rammer for os og give os de nødvendige ressourcer, der skal til, for at vi præsterer så godt som muligt. Vi er gode til at sætte nye mål for os selv, små som store, og bevare motivationen og lysten til konstant at forbedre os selv og være et skridt foran. Én ting er at kæmpe sig til tops, det var virkelig udfordrende, men at forblive her er en helt anden udfordring, som kræver mentalt overskud og fokus. Vi nyder heldigvis at være dem, alle kigger på og gerne vil slå, siger Andreas Højsleth.

Han flyttede til København sammen med kæresten i 2018, så han var tættere på både holdkammeraterne, træningsbasen og ikke mindst Kastrup Lufthavn, når der skal rejses til de mange internationale turneringer.

- Jeg er faldet rigtig godt til. Jeg flyttede jo hertil med min kæreste, og alt er gået helt smertefrit. Vi bor et skønt sted, og København er en rigtig dejlig by at bo i. Vi har også fået os en lille hund, som holder os godt med selskab. Jeg kommer selvfølgelig tilbage til Aars så meget som muligt. Min hjemby betyder rigtig meget for mig, det er her, min familie og mange af mine venner er, og det var her, det hele startede for mig. Selvom vi har millioner af fans rundt omkring i verden, er det alligevel noget helt særligt at mærke støtten fra folk i Aars, og det er noget, jeg aldrig vil tage for givet, siger Andreas Højsleth.

Danskerne vandt i finalen i Katowice 2-0 med cifrene 16-11, 16-4 over undertippede ENCE, der forinden havde elimineret både verdens nummer to og tre i turneringen.

Med sejren er Astralis det andet hold i historien, som har formået at vinde to majors i træk.

Med titlen søndag indkasserer danskerne en præmiesum på en halv million dollar, svarende til 3,3 millioner kroner i præmiesum.

Astralis holdet består af Lukas 'Gla1ve' Rossander, Nicolai 'Device' Reedtz, Peter 'Dupreeh' Rasmussen, Andreas 'Xyp9x' Højsleth, Emil 'Magisk' Reif og deres træner Danny 'Zonic' Sørensen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"