Kommunen vil nu ansætte sig ud af byggesagspukkel

Af Torsten Hansen, Onsdag, 13/03/2019 08:05

To medarbejdere lejes ind fra Brønderslev i en presset situation

VESTHIMMERLAND: Igennem længere tid har sagsbehandlingstiden på at få byggesager behandlet i Vesthimmerlands Kommune været meget lang.

- Vi har været oppe på 18 ugers sagsbehandlingstid, indrømmer borgmester Per Bach Laursen (V).

Det har skabt frustration flere steder.

Nu prøver kommunen derfor at ansætte sig ud af problemerne.

- Vi har ansat to byggesagsbehandlere mere og lejet os ind hos to tilsvarende hos Brønderslev Kommune, siger direktør i Teknik- og Økonomiforvaltningen Ole Helk, Vesthimmerlands Kommune.

Det betyder, at der nu er seks fuldtidsmedarbejdere lokalt, plus en studentermedhjælper på ti timer. Dertil skal lægges de to i Brønderslev. Grundnormeringen er fem medarbejdere.

Trods nyansættelserne kan Ole Helk ikke sige noget om, hvornår sagsbehandlingstiden kommer ned på et mere normalt niveau.

Problemerne er blandt andet opstået ved, at kommunen er gået fra et KMD system til SB-Sys.

- Det har voldt problemer, forklarer Ole Helk.

- Et andet problem er, at alt er elektronisk. Det betyder, at vi ikke kan se, hvilke sager der kunne behandles hurtigt, før vi kommer til dem elektronisk. Nogle sager kunne helt sikkert behandles hurtigt. Men vi skal finde dem med håndkraft, forklarer Per Bach Laursen.

Kommentarer
Kim Arvedlund

To nye medarbejder til kommune i Teknik og Økonomi afdelingen for byggesager - nå har man sat gebyret op for bygge sager for at få råd til at ansætte flere? Eller bliver de også betalt af nedskæringer på ældre og handicap området - sku frækt at man på forsiden af Aars avis kan føre politik for nogle borgere mens man ikke tør kommenter på nedskæringer på andre områder - men igen mursten og asfalt betyder mere end mennesker i kommunen - også lidt sørgelig at der er mindre sagsbehandling på at fratage nogle borger hjælp og støtte - end er er på en byggesag - man kan ændre til hjælp og støtte med at "ændre i service ni vuet" uden at skulle indhente oplysninger fra læge eller andre - gad vide hvordan man kan få sig selv til forskelsbehandle en bestem gruppe borgere i kommunen - tænk at 27 tilfældige mennesker kan være med til at ødelægge andres menneske liv - bl.a fordi man ikke har styr på økonomien - med kun lade de svageste betale regninger - fy for et menneskesyn

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"