Kimbrerskuet i Aars slår rekord i år

Af Torsten Hansen, Onsdag, 22/09/2021 08:00

Skuet, der begynder 8. oktober, udvides til tre dage

AARS: Kimbrerskuet og Messecenter Vesthimmerland er klar til at afvikle det største Kimbrerskue nogensinde. Det sker i weekenden 8. til 10. oktober.

Med mindre end fire uger til at dørene til dette års Kimbrerskue åbnes, har arrangørerne netop gjort status på tilmeldinger af dyr til skuet, og formand Hans Ulrik Lund kunne sammen med resten af udvalget konstatere, at der i hele Kimbrerskuets historie aldrig har været tilmeldt så mange dyr som i år. Flere end 800 dyr besøger kimbrerskuet, så stalde og telte bliver presset til det absolut yderste, for at finde plads til alle. I forhold til 2019 – der i forvejen var et rekord år – er fremgangen på mere end 150 dyr.

Den enorm store interesse for at udstille dyr på Kimbrerskuet gør, at arrangørerne har besluttet at udvide skuet til 3 dage, således at det afvikles fredag, lørdag og søndag.

- Det er især malkekvæget med 159 dyr tilmeldt og kødkvæg med 202 tilmeldte dyr, som tegner sig for en stor del af stigningen. I 2019 havde vi 119 malkekvæg og 159 kødkvæg tilmeldt. Andre dyr som får, heste, fjerkræ, duer og kaniner oplever også en stor fremgang på skuet i år. Det er fantastisk flot med denne fremgang, siger Hans Ulrik Lund.

- I vores netværk har vi nogle unge engagerede landmænd, der brænder for tingene, de har virkelig brugt deres netværk til at trække flere dyr til Kimbrerskuet – det er vi dem utrolig taknemmelige for, fortsætter formanden.

Mere show

Dyrene og maskinudstillingen er naturligvis de helt bærende områder på ethvert dyrskue. På Kimbrerskuet er det heller ingen undtagelse, men publikum vil også gerne have både show og underholdning. Under finalerne for både kvæg og får fyrer vi ekstra op under showet med lys, røg og musik, når de bedste dyr på skuet kåres, lover direktør Brian Otte, Messecenter Vesthimmerland.

- Vi håber, at vi med disse indslag kan skabe lidt ekstra stemning blandt publikum, og få ekstra mange til at møde op til dyrskuet. COVID 19 har aflyst rigtig mange dyrskuer i to år.

Kimbrerskuet er et af de eneste dyrskuer i år. Vi håber, at det vil få en masse publikum til at besøge skuet. Rigtig mange af vores faste publikum vil helt sikkert komme forbi, men vi håber naturligvis også at mange nye gæster, der ikke har haft tradition for at besøge Kimbrerskuet, vil kikke forbi i år, fortsætter han.

Fredag starter bedømmelserne, og de fortsætter helt til aften med show i ringen.

Malkekvæget vil stå for en stor del af programmet fredag. men også bedømmelse af kødkvægsracen Charolais vil foregå denne dag. Desuden bedømmes får og geder samt udstilling af kaniner, fjerkræ og duer.

Lørdag vil det være kødkvæg, som kommer til at fylde det meste af programmet sammen med finalerne i bedømmelse af får og geder. Skuets udvidelse til søndag, vil være øremærket de mange heste på skuet, som får den sidste dyrskuedag helt for sig selv sammen med 4H Udstilling og børnedyrskue.

Her vil der også blive afviklet Kæpheste Stævne, hvor alle har mulighed for at tilmelde sig - en nyhed for de mange børnefamilier, som vi glæder os rigtig meget til.

Rekordudstilling

- De mange dyr på Kimbrerskuet betyder blandt andet, at vi har en af landets største kødkvægsudstillinger med mange forskellige racer samt rekordudstilling af fåreracen Texel. Med den store hesteudstilling kan især nævnes Islænderheste og Shetlandsponyer med mange katalognumre. Det er vi naturligvis meget stolte over, fastslår formand for Kimbrerskuet Hans Ulrik Lund.

NF Plus, Agri Nord og Messecenter Vesthimmerland glæder sig derfor til at åbne dørene og byde både land og by indenfor.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"