Kimbrermuren i Aars fik lys på alligevel

Af Ture Damtoft, Søndag, 01/12/2019 19:43

AARS: Julen er lysenes tid, også når nogen siger nej til julelys.

Det må være konklusionen søndag aften, 1. december, hvor langt over 100 børn, unge og voksne fulgte Anker Madsens opfordring til at en lysende og næsten stille protest ved Kimbrermuren.

Alle placerede de et lys for at vise deres opbakning til protesten og deres egen protest mod Per Kirkeby Estates insisteren på, at der ikke skal julelys på Per Kirkebys mur igen.

- Muren var så flot sidste år, og julelysene gjorde den pæn her i mørketiden. Det er det, alle skriver til mig, og jeg har da ikke mødt nogen, der har råbt "buh" endnu, siger initiativtager Anker Madsen, der havde lidt sommerfugle i maven op til protesten.

- Det var da lidt spændende, hvor mange der nu kom, men jeg er rigtig godt tilfreds med den opbakning. Musikken var lidt en overraskelse for mig, den kom en af mine venner med, siger Anker Madsen til tonerne af Queens "This is Christmas" og lover, at han nok selv skal rydde op i morgen, hvis der stadig er lys på trappetrinene.

Lav afstemning

Hele familier kom for at sætte lys og ikke kun fra Aars.

Fra Haubro kom Jannie Fjelstrup med manden Martin Hjorth og fælles datter Anne Hjorth.

- Vi er her jo så tit, og muren var så flot med lys på. Den har aldrig været flottere, og vi andre kalder den jo grædemuren. Vi har ikke noget imod Per Kirkeby, men synes det er forkert at sige nej til lys. Kommunen har jo betalt for den, så må vi da også kunne bruge den, siger Martin Hjorth, der er helt enig i, at julelysene ikke skal skade muren, men at der skal være plads til julelys.

Det budskab går igen og igen, og der er mere end en anelse frustration over Per Kirkeby Estates beslutning at spore, selvom det bliver taget med godt humør.

Ægteparret Bach og Erna Eilersen bor på Sdr. Boulevard i Aars, og det er andet år, de er ude og vise Kimbrermuren frem.

- Sidste år kom nogle venner fra Aalborg på besøg for at se muren. Det er noget fjolleri, de ikke vil have lys på den mur, og vi ejer vel allesammen en del af den. Man kunne jo lave en afstemning, om der skal lys på eller ej, og så vil jeg ikke udtale mig om, hvordan den ville ende, siger Bach Eilersen med et stort "ja" til julelys skrevet mellem linjerne.

Kommentarer
Martin Hjorth

Vil lige sige at at Jannie Fjelstrup og jeg ikke er et par og Anne Hjorth er altså ikke fælles datter

PR omtale

Hvad enten det er god eller dårlig omtale, så er det lykkedes Per Kirkeby Estates at skabe PR-værdi omkring sig selv med det stunt..

julemanden

i er noglebarnerøv

Aase Bøgh

Nu er det jo ikke kommunen, der har betalt for muren, Martin Hjorth udtaler i dagens avis.
Det blev også sagt og skrevet sidste år.
Personligt kender jeg flere private bidragsydere.
Så....
Men det er jo altid rart, at kunne sige, at det er betalt over skatten.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"