Kendt gamer hjem til Aars på lørdag

Af Ture Damtoft, Onsdag, 12/06/2019 09:23

AARS: Den lokale MaXsa33, med det borgerlige navn Rene Macapili Bertelsen, gæster Aars til ”28 timers udsalg”, hvor de heldige kan komme på hold med Fortnite-gameren.

For kun et år siden blev Rene Macapili Bertelsen student fra Vesthimmerlands Gymnasium & HF, og nu er han internationalt kendt gamer, både på youtube og twitch.tv. Lørdag formiddag er han på besøg i Expert, hvor man kan spille med ham på firemands-squad, få autografer og købe merchandise.

Sidste han var på besøg i Aars var der lang kø for at få hans autograf, og Expert regner da også med at få fyldt godt op i butikken.

- Selvfølgelig er det for at skabe god opmærksomhed omkring vores lokale butik og tiltrække det unge publikum, så de ikke tror, de skal køre til alle mulige langt-væk butikker for at få det rigtige udstyr. Det kan vi skaffe her, også hvis en så kendt gamer som Rene skal bruge noget helt specifikt udstyr, kan vi sagtens skaffe det hjem her, siger Nickolai Bundgaard, der har sat det hele op til at blive streamet live på youtube.

Hvis de ikke længere helt unge kunder ser MaXsa33 sidde og spille online med andre unge, håber han på at kunne forklare, hvordan det virker. En del af kunderne i butikken kan nemlig ikke helt forstå, hvordan det kan lade sig gøre at tjene penge på at spille computer og lægge sjove videoer på nettet.

- Det er en lidt fremmed verden, hvis man ikke selv bruger de forskellige streaming-platforme. Der kan sådan en event med en kendt gamer nok skabe lidt mere opmærksomhed og forståelse for, hvordan det foregår. Og det kan måske også bringe generationerne lidt tættere på hinanden, og selvom man er over de 40, må man da godt være med til at spille Fortnite men skal nok regne med at få en røvfuld af de mange unge, vi håber kommer og vil være med til at gøre vores '28 timers udsalg i Expert' til noget særligt, siger Nickolai Bundgaard.