Kampen mellem Yousee og Discovery rammer mange lokale

Af Torsten Hansen, Onsdag, 16/10/2019 08:00

Op mod halvdelen af tv-seerne i Aars og omegn kan blive ramt

VESTHIMMERLAND: Cirka halvdelen af borgerne i Aars og Vesthimmerland bliver påvirket, af den kamp der er mellem Yousee og Discovery, hvor Yousee har opsagt samarbejde med Discovery og ikke vil bringe deres 11 kanaler i Yousees faste programpakker.

- Vi har haft mange henvendelser, fra folk der er usikre på, hvordan de skal forholde sig, siger Jesper Nielsen, indehaver af Expert Aars.

Ikke alle tror på, at bruddet, der er annonceret til at ske 1. januar, bliver effektueret, men der er Jesper Nielsen ikke i tvivl.

- Jeg tror 99,9 procent sikkert, at bruddet sker. Parterne er kommet meget langt fra hinanden, fastslår Jesper Nielsen.

For de lokale tv-seere betyder det, at hvis de ser tv hos Yousee, så kan de blandt andet ikke modtage kanal 4, 5, 6 og 9, Eurosport 1 og 2, samt TLC, Animal Planet og Discovery. Blandt de tv-udsendelser der påvirkes er alle fodboldlandsholdets kampe, de sendes på kanal 5.

Hvis man ønsker at se de pågældende kanaler, så er det nødvendigt at skifte til en anden udbyder. Det vil lokalt sige for eksempel Boxer, Viasat og Waoo.

- Her skal man samtidig være opmærksom på, at Boxer foretager en teknisk ændring i løbet af nogle måneder. Ændringen betyder, at de blandt andet ikke understøtter MPEG4-standarden, hvilket kan give problemer for nogle typer tv, siger Jesper Nielsen.

Dem der modtager tv via Viborg-senderen vil blive berørt 15. januar 2020.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"