Købmandsåbning fik de store smil frem i Vegger

Af Torsten Hansen, Søndag, 06/12/2020 12:44

VEGGER: Trods de blå mundbind så fornemmede man tydeligt smilene, hos de mange der var mødt op for at opleve genåbningen af købmandsbutikken i Vegger lørdag middag.

Alle i byen nærmest strålede af fællesskab og sammenhold.

Den røde snor var klar til at blive klippet præcis kl. 12. Men inden nåede formanden for Vegger Borgerforening Dean Aldberg at takke de mange, der den seneste tid har ydet en stor indsats for at få projektet til at lykkes. Den nye købmand, Laila Hosbond, valgte ikke at holde en tale. Hun ville blot gerne klippe snoren – og hendes ønske blev opfyldt. Et ønske mange andre i Vegger har haft i lang tid, at byens købmandsbutik igen skulle åbne.

Straks blev butikken fyldt med det tilladte antal gæster – og der blev holdt godt øje med netop det. To ungmedarbejdere stod i døren, og talte folk der gik ind og ud.

Inde stod Laila Hosbond og en række medhjælpere klar til at tage imod de mange kunder og lykønskninger.

Laila Hosbond virkede rolig og afklaret. Bag visiret strålede smilet. Selv om det var en dag hun har ventet på i lang tid, så benægtede hun, at der var sommerfugle i maven.

- Jeg har også sovet godt. Vi fik lige en godnatbajer, inden vi sagde farvel til hinanden i går aftes. Jeg var træt, så det var ikke så svært at sove. Men jeg vågende tidligt – allerede kl. 4.45, smiler hun.

Smil

Hendes smil blev gengældt hos alle kunderne i butikken. De havde lidt udfordringer med at finde de varer de søgte – sådan er det jo altid, når man kommer ind i ny butik.

- Jeg har virkelig savnet vores købmand. Jeg er så glad nu, og alle har bakket op om projektet, sagde Liss Lolholm, Vegger. Hun var godt i gang med at fylde i kundevognen. Dog kun med det hun havde behov for lige nu, fordi hun som kommende fast kunde nu blot kan gå til købmanden igen, hvis hun mangler noget.

På samme måde nævnte andre, at de lange indkøbslister nu ville blive skrottet, nu hvor de ikke skal køre til en anden by og handle. Til gengæld vil de nok få flere ture til købmanden. Men så falder der også lidt snak af – det er en væsentlig del af at handle lokalt.

Tak til byen

- Det er super godt, at det er lykkes. Jeg vil gerne give et stor cadeau til byen, folk har virkelig støttet op om at få købmanden tilbage til byen, siger Dean Aldberg.

Der mangler endnu nogle småting, men de kommer. Nedlukningen af Nordjylland betød, at Lotto og benzinforhandling ikke lykkedes til åbningsdagen. Men benzinen kommer 9. december og Lotto også meget snart.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"