Jyllandsserien tabte svær udekamp

Tirsdag, 27/04/2010 14:10

En svær udekamp i Frederikshavn blev desværre ikke omsat til 3 point og en placering i den absolutte top i rækken. Kampen endte 2-0 til hjemmeholdet og derfor helt uden pointudbytte til trods for en fornuftig indstilling og fight fra Løgstørs side.
Første halvleg var klart med Løgstør i teten bortset fra de første 10-15 minutter, hvor Frederikshavn var meget i boldbesiddelse. Ud fra en god taktisk disciplin og stærkt spil anført af Kenneth Andersen og Christian Husum fra bagkæden, der sørgede for, at vi fik brudt de rigtige bolde, kom vi til såvel gode afslutninger som flere hjørnespark. De største tilbud tilfaldt Brian Zimmer, der i feltet afsluttede tæt forbi mål samt Toke Petersen og Kenneth Cortsen, der måtte se en sikker sidste skanse fra Frederikshavn klare skærene. Det endte derfor med en pausestilling på 0-0.
Frederikshavn kom ud til anden halvleg med godt tempo og højt pres. Mange bolde blev slået mod Løgstørs venstre forsvarsside. Et indlæg herfra fik lov at passere til det bagerste område i det lille felt, hvor en Frederikshavn-spiller uden indblanding »alt for let« kunne heade i mål - en gave, at man i det lille felt kan få lov til at heade ugeneret, men ikke desto mindre en kendsgerning og en kold spand vand i hovedet ovenpå Løgstørs snak og ønske om at spille til nul. To minutter senere fik Frederikshavn scoret til 2-0 efter et spark fra modsatte side, der gav en ripost, som Frederikshavn ligeledes headede i mål.
Resten af halvlegen bød på en offensiv satsning fra Løgstørs side med tre mand fremme, hviket gav et fornuftigt pres uden, at det dog kunne omsættes til mål. Det blev således til flere halve chancer, men ikke nogle der for alvor voldte Frederikshavns målmand problemer.
Kampen viste, at der stadig er flere ting at lære for det unge Løgstør-mandskab. Spillemæssigt var kampen meget lige, især imellem felterne, men fodbold afgøres i felterne, og enkelte sekvenser i kampen præget af manglende mentalt fokus eller koncentration ødelagde den gode følelse ved en ellers disciplineret indsats. Yderligere skal det pointeres, at fodboldoplevelserne for Løgstør-drengene bliver mere kyniske i takt med, at holdet har flyttet sig til et niveau to rækker over serie 1. Det kræver mere mod og is i maven at spille kampe på dette niveau, og er spillerne bange for at slå sig eller for tøvende i afgørende situationer, straffes dette prompte, hvilket i særdeleshed var tydeligt ved Frederikshavns første mål. Kommunikation var en mangelvare i forsvaret i denne situation, hvilket altid vil være til angriberens fordel, ligesom det lille felt skal være en målmands urørlige landskab.
Yderligere kan afstemningen i forsvarsspillet optimeres ved at arbejde mere ansvarsfuldt med bl.a. sideforskydninger og lukning af modstandernes spillerum, da tempoet i spilvendingerne fra modstanderne også er på et andet niveau, end holdet har været vant til sidste år (især i serie 1). Læringsmæssigt arbejder holdet seriøst med til stadighed at udvikle sig, men den bedste læring kommer desværre indimellem ved at kvaje sig i kamp, hvilket kostede point i Frederikshavn og forhåbentlig kan styrke præstationerne fremadrettet.
Næste store test bliver lokalopgøret på lørdag mod Aars, der har fået en rigtig fin start på sæsonen og står som garanter for rutinerede præstationer med flere spillere, der har erfaring fra højere niveau i diverse klubber. På den anden side har Løgstør formået selv at udvikle unge spillere med fortid i klubben til præstationer på dette niveau, så udover intens fight bliver opgøret en god eksamen for de unge fodboldknægte fra Løgstør. Der er nemlig ingen tvivl om, at de unge fodboldknægte fra Løgstør især på sigt har et potentiale, som kan udnyttes til at spille med i toppen af denne række - Aars har som nævnt mange rutinerede i truppen, og derfor bliver det interessant at se, hvor langt Løgstør er i processen.
Stadig er der mange skader i truppen, men de nye på holdet, bl.a. Thomas Husum, der spillede første gang fra start, gør det rigtig fint, hvilket borger for mange fine fremtidige præstationer.
Opstilling: Henrik Christensen, Mads Madsen (65 min. Morten Eskildsen), Kenneth Andersen, Christian Husum, Chris Severinsen, Kenneth Cortsen, Joakim Glerup, Thomas Husum, Simon Røge, Toke Petersen, Brian Zimmer.