Jættefesten er også for IK Frem i Suldrup

Af Ture Damtoft, Onsdag, 28/07/2021 07:00

Ny formand håber at kunne standse nedgang i medlemstallet

JÆTTEFEST: Den nye formand for Idrætsklubben Frem glæder sig til at have en sjov Jættefest sammen med en masse andre glade borgere fra Suldrup og omegn.

Men med formandshatten på glæder Sten Faber sig mere til forhåbentlig igen at få et godt overskud og dermed tilskud til driften af IK Frem.

I 2019 fik klubben 31.000 kr. fra Jættefesten, det blev vekslet til et stort rundt nul i 2020 pga. corona.

Og pandemien har også været hårdt for medlemstallet.

- I 2019 havde vi omkring 1500 medlemmer. I 2020 var vi nede på 1163. Vi kender selvfølgelig ikke tallene for 2021 endnu, men ender vi på 1100, skal vi nok være glade, siger Sten Faber.

Forklaringen skal findes i flere faktorer, som alle har med corona-nedlukningen at gøre.

- Mange har fået øjnene op for aktiviteter, som ikke ligger indenfor idrætsforeningsen og ikke foregår indendørs. Det er f.eks. mountainbike og så vandreture, hvor man kommer ud og nyder naturen. Der er heller ingen tvivl om, at mange ikke fornyede deres medlemsskab, fordi de ikke ville betale kontingent, når vi ikke kunne tilbyde aktiviteter, og det er et eller andet sted fair nok. Nu har vi fået åbnet for det hele igen, og så håber jeg, at medlemstallet begynder at stige, for man kan jo godt både køre mountainbike og få en dejlig vandretur og så stadigvæk komme her og spille badminton, gå til gymnastik eller noget andet af de mange ting vi tilbyder, siger Sten Faber.

Takket være støtte fra kommunen kunne IK Frem præsentere et regnskab for 2020, der gik i nul. Ellers var der blevet et klækkeligt underskud.

Tidskrævende

Sten Faber har kun været formand for idrætsklubben i fire uger, men har været medlem af IK Frem i mange år.

Dog ikke helt så mange, som han har været til Jættefest.

Det er blevet til omkring 20 fester, først fra hjemmet i Byrsted, og nu fra boligen i Møllers Bakker.

- Det er min kone Marianne og mig. Vi har været med næsten hvert eneste år. Det betyder meget for sammneholdet i byen, at man kan mødes sammen socialt på kryds og tværs. Det er langt fra alle byer, som stadig har byfester, og det er godt, vi kan holde liv i det. Der plejer at være udsolgt til de større ting hvert eneste år, og komiteen gør et kæmpe stykke arbejde for at give alle en fest, som er udover det sædvanlige, siger Sten Faber.

IK Frem kan godt tillade sig at tage en lille del af æren for festen.

I forretningsudvalget, som Sten Faber også er formand for, sidder fem frivillige og arbejder med det administrative. Der skal lægges planer og sendes ansøgninger til Rebild Kommune, brandmyndighederne og en hel masse andet.

- Arbejdet med alt det er helt klart blevet meget tungere gennem mange år, og det har nok også været en faktor i, at mange mindre byfester ikke længere holdes, forbi det administrative blev for tidskrævende og bøvlet. Derfor gik vi fra tre til fem mand, for vi vil have Jættefest og mulighed for at holde andre arrangementer. Og når først festen er igang, og man har fået noget godt at spise, en lille fadøl og får sig et godt grin sammen med en masse andre glade mennesker, så har det også været det hele værd, siger Sten Faber.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"