Hold vågent øje med varebiler i weekenden

Af Ture Damtoft, Fredag, 13/09/2019 10:29

AARS: Ringer elektrikeren eller mureren afbud i disse dage, er det måske fordi, der skal købes nyt værktøj.

I den sidste uge har politiet fået anmeldelser om i alt 15 indbrud i varebiler i Vesthimmerlands Kommune - de seneste tre tilfælde i Aalestrup.

Alene i Aars har der været ni indbrud i varebiler, men tyvene ser ud til at have fortrukket til den sydlige del af kommunen, samt til nabokommunen Mariagerfjord hvor der er rapporteret fire tilfælde af indbrud.

Hvorfor Vesthimmerlands Kommune er særligt ramt, har politiet ikke et godt bud på.

Til gengæld har de lidt råd til håndværkerne.

- De skal tænke over, hvor de parkerer bilen. Men i et af tilfældene fra Aalestrup var bilen parkeret helt oppe i indkørslen, så det er ikke nogen garanti. Det er også en god idé at sørge for, bilen er låst, siger Preben Møller fra efterforskningssektionen i Nordjyllands Politi i Hobro.

Tyvenes fremgangsmåde er den samme - bagdøren eller skydedøren bliver brudt op, og det elektriske værktøj bliver stjålet.

Politiet er ret overbeviste om, at det er med henblik på videresalg.

På Rolighedsvej i Aalestrup fik en murer stjålet en borehammer, to boremaskiner med hammer-effekt, to vinkelslibere med fæseudstyr og en del andet til en samlet værdi af 15.000 kroner. For hvert af de 15 tyverier er der stjålet omtrent samme mængde værktøj til omkring samme værdi.

Opklaringen af tyverierne har lange udsigter, for politiet har hverken konkrete spor eller pålidelige vidner.

- Der er ikke så meget at gå efter. Der er ikke mange vidner, for tyverierne foregår jo midt om natten. Vi skal ikke kun pege på østeuropæere. Vi har også eksempler på, det er danske tyve, men uanset hvor de kommer fra, så skal vi have nogle spor for at kunne opklare dem, siger Preben Møller.

Har man observeret noget mistænkeligt eller været vidne til et tyveri, hører politiet gerne om det så hurtigt som muligt på 114.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"