HjerteKæde Hornum fik alle kædeled fyldt op fra start

Af Torsten Hansen, Onsdag, 26/02/2020 08:00

Flere andre byer har vist interesse for selvhjælps-ideen

HORNUM: - Det er helt vildt, så stor interessen er for at være med.

Karin Sandø, Hornum, kan ikke skjule sin glæde over, at salen på Hornum Skole blev godt fyldt op, da hun og andre fra Hornum Nabohjælp og Hornum Borgerforening indbød til møde om at etablere en HjerteKæde i Hornum.

Folk mødte ikke blot op, det ville også gerne være led i kæden.

- Vi er allerede 27 nu, og ønsket fra vagtcentralen er, at vi skal være mellem 18 og 25, så det er rigtigt fint, fastslår Karin Sandø.

HjerteKæde Hornum fungerer under AMK Centralen, Region Nordjylland. Kædemedlemmerne kaldes via sms til at hjælpe, når en borger i nærområdet har behov for hjælp.

- Vi oplever desværre lange responstider herude og minutter er afgørende, især ved hjertestop. Når vi har mulighed for at gøre noget selv, står Hornum og omegn sammen, siger Karin Sandø, der nu også kan kalde sig korpsleder. Det er netop de lange responstider, der har fået hende til at barsle med ideen om en HjerteKæde. Ud over den gode ide, så har hun, sammen med en række andre, gjort mange forberedelser inden mødet forleden. Der er ansøgt om fondsmidler, holdt møder med Den Præhospitale Virksomhed, lavet id-kort, projektbeskrivelser osv. Det har taget mange timer, men nu er de klar i Hornum.

Lange responstider er et problem, men heldigvis har det ikke kostet liv endnu.

- Det er ikke fordi vi er utrygge. For os er det blot vigtigt at handle - inden vi bliver utrygge, fastslår Karin Sandø.

Ideen til HjerteKæde Hornum opstod i efteråret sidste år og er ikke et udslag af, at lægevagten i Farsø nu lukker.

Søger midler

Nu skal HjerteKæde Hornum i arbejdstøjet, men selv om der er søgt fondsmidler, så er der fortsat behov for sponsormidler.

- Vi skal have alle medlemmerne på førstehjælpskurser. Vi skal også have refleksveste, handsker, masker, sakse og ikke mindst vores HjerteKæde navn trykt på trøjerne, siger Karin Sandø.

Det har været et hårdt arbejde at nå hertil, men det er alligevel kommet bag på Karin Sandø, at hun i den grad er blevet væltet bagover af den store opmærksomhed etableringen af HjerteKæde Hornum har skabt.

- Der er så mange der vil være med, og mange der har kontaktet mig. Faktisk er der tre andre steder, de gerne vil kopiere vores ide, blandt andet i Ertebølle, siger Karin Sandø.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"