Hjælp fra Christiansborg og ikke skræmme eksempler

Af Ture Damtoft, Torsdag, 18/07/2019 11:37

Byrådsmedlem Theresa Berg Andersen (SF), Hobrovej 145, Vildsted vil have minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver:

Efter at have læst din sommerhilsen vedr. minimumsnormeringer, Pia Buus, så glædes jeg over, at de borgerlige ikke kom til magten efter folketingsvalget.

En god og tryg start på livet i vuggestuer/dagplejer og børnehaver må være ethvert barns ret - og er et væsentligt fundament for kommende skolegang, ungdomsuddannelse og at blive en livsduelig samfundsborger.

I al beskedenhed er det lige præcis det, pædagoger og pædagogmedhjælpere med stolthed arbejder for hver eneste dag, og jeg ved, at de elsker deres arbejde.

Men de elsker ikke normeringerne for deres arbejde, for der er alt for lidt voksne til de mange børn i institutionerne. Og det er der også i Vesthimmerlands kommune, selvom du mener, at det blot handler om ledelse.

Men måske er det blot en konservativ måde at “vaske hænder på”.

Ja, ledelse er et vigtigt element, og især når der udover de lovpligtige læreplaner i Vesthimmerlands kommune endvidere er vedtaget en 2022 plan. Denne indeholder ca. 20 andre politiske mål, som der også skal arbejdes efter.

Mål som skal dokumenteres og evalueres løbende.

Dette tiltrods for, at der i læreplanerne står, at der ikke bør være andre mål.

Endvidere testes børn fra de er ca. otte mdr. frem til skolestart, og her taler vi om alle børn.

En megafonmåling fra marts viste, at flere end hver anden dansker går ind for, at der skal være en lovbestemt øvre grænse for antallet af børn pr. Voksen.

En undersøgelse udarbejdet af pædagogernes fagforening BUPL viser at hele 79 pct. af de adspurgte pædagoger indenfor en uge har oplevet, at de var for få medarbejdere i forhold til arbejdsopgaverne. Fortrinsvis på grund af utilstrækkelig normering og manglende vikardækning.

62 pct. af pædagogerne sagde endda: “Jeg kan ikke give støtte til sårbare og udsatte børn på grund af personalemangel”.

58 pct. siger også, at de ikke kan drage tilstrækkelig omsorg generelt.

Det er da bekymrende.

Hvad mener Pia Buus og de konservative, at ledelsen i institutionerne i Vesthimmerlands kommune skal gøre anderledes med de vilkår og rammer, som der er stukket ud idag fra politisk hold?

Hvis ikke I ønsker flere hænder til at løse opgaverne, er i så villige til at fjerne de andre politiske krav og test?

Jeg mener fortsat, at det er brug for minimumsnormeringer i Danmark.

Og ja, det er umuligt, at finde de 17 mio. kr. som det koster at implementere i Vesthimmerlands Kommune. Men Pia Buus, du kan jo ta' prisen som en indikator på, hvor langt vi egentlig er fra målet. Skræmmende langt.

Vi skal IKKE tage penge fra ældreplejen eller fra skolerne, som i øvrigt også er presset til det maximale. Men vi skal have hjælp fra Chr. Borg.

Det er et skræmme eksempel, du vælger at bruge.

For problemet er, at kommunernes stramme økonomiske ramme ikke giver mulighed for, at tage det nødvendige skridt.

Derfor skal den nye regering hjælpe kommunerne i små ryk, og det er der heldigvis skrevet et papir på - regeringsgrundlaget.

I finansloven skal vi have startet en indfasning af en minimumsnormering, der hedder én voksen til tre børn i vuggestuen og en voksen til seks børn i børnehaven.

Jeg ønsker bestemt også kommunalt selvstyre, men vi har brug for hjælp, så alt ikke går op i asfalt, og hvad ved jeg....

Den økonomiske plan fra Chr. Borg er lagt, og jeg ved, at den er langt fra de konservatives politik.

Men at skræmme skolerne og de ældre i Vesthimmerland virker ikke - De er langt klogere end det.

God sommer !

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"