Hærvejen vil i international superliga

Af Ture Damtoft, Mandag, 28/01/2019 14:04

VESTHIMMERLAND: Styrket adgang til store naturoplever, bedre faciliteter og øget mulighed for at gå på opdagelse i historien og lokalkulturen. De målsætninger har samlet 12 kommuner og en lang række lokale turistorganisationer, som vil udnytte og udvikle Hærvejens potentialer. Altsammen gennem en sammenhængende natur-, kultur- og turismeindsats.

Med støtte fra Nordea-fonden vil de 12 samarbejdskommuner lave en plan for, hvordan nutidens hærvejsrejsende kan få en endnu stærkere og mere sammenhængende oplevelse. Det skal ske i samarbejde mellem kommunerne og Destination Hærvejen - og med inddragelse af de mange foreninger, borgere og lokale virksomheder, som findes langs ruten.

Det forestående delprojekt skal munde ud i en samlet plan, for hvordan det ambitiøse udviklingsprojekt skal foldes ud over de næste fire til fem år.

- Hærvejen har som samlet rute et meget stort uudnyttet potentiale, som vi i Vesthimmerland har stor interesse i at være med til at udvikle. Her kan vi nemlig understøtte den store tendens, der viser sig i øjeblikket med at bruge naturen aktivt. Vi vil nu få en samlet og ambitiøs plan for de konkrete tiltag, der skal til for at forbedre kvaliteten og det samlede tilbud til vandrere og cyklister langs ruten i hele Jylland, siger borgmester Per Bach Laursen (V).

De 12 kommuner bag destination Hærvejen er: Vesthimmerlands, Brønderslev, Hjørring, Frederikshavn, Jammerbugt, Rebild, Viborg, Vejle, Vejen, Ikast-Brande, Mariagerfjord og Aalborg.

Læs mere i Aars Avis onsdag.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"