Gundersted-butik står bag Farstrup-købmands tilbud

Af Torsten Hansen, Fredag, 01/03/2019 12:49

Det er muligt at handle lokalt - selv om det ikke ser sådan ud

VESTHIMMERLAND/GUNDERSTED: Sundhedsudvalget har valgt to leverandører, som visiterede borgere kan bestille varer hos. Begge har adresse uden for Vesthimmerlands Kommune, hvilket fremgik af en omtale i Aars Avis i onsdags. Men ret faktisk så foregår alt arbejdet hos den ene udvalgte internt i kommunen.

- I virkeligheden så er det mit projekt, siger forstander Knud Olav Christiansen, Beskyttet Værksted, Løgstør.

Beskyttet Værksted, Løgstør, driver Gundersted Købmandsgård som et beskæftigelsestilbud til voksne udviklingshæmmede borgere. De tilbydes arbejde på stedet. Købmandsgården har et samarbejde med Min Købmand i Farstrup ved Benjamin Andersen, der leverer købmandsgårdens varer.

- Jeg kunne se, at det var en god mulighed for os, men vi kunne ikke selv afgive buddet på opgaven. Derfor kontaktede jeg Benjamin Andersen, og spurgte om han havde lyst til at være med. Det ville han gerne, forklarer Knud Olav Christiansen.

Planen er, at de udviklingshæmmede skal udføre opgaverne, mens butikken tjener lidt på leveringerne.

- Vi lejer Min Købmands bil, der har køl og frys, derudover har vi selv to biler med kølebokse til at køre varerne ud med. Vi pakker alle varerne, men får dem først leveret fra Farstrup, forklarer Knud Olav Christiansen.

De visiterede borgere, der vælger Min Købmand/Gundersted Købmandsgård som leverandør, kan ringe til Gundersted og bestille varerne.

- Vi har et lille kontor, det kan også kaldes et callcenter. Her sidder Sascha Løve Nielsen og tager imod bestillingerne. Hun har nogle udfordringer, men hun er god til at snakke med folk i en telefon, og god til at huske og vurdere om vi har varerne. Samtidig er hun stolt over sin opgave, forsikrer Knud Olav Christiansen.

Andre i købmandsgården er gode til komme ud til folk, og atter andre er gode til at pakke varer.

Når varerne er pakket, kører medarbejderen fra Gundersted Købmandsgård ud med dem.

- Vi er i den situation, at vi nok har lidt bedre tid end andre købmænd. Så der vil også være lidt tid til at hilse på Fru Jensen og de andre kunder, vurderer forstanderen.

Han er utrolig glad for, at Min Købmand i Farstrup gik med ind i projektet. Det giver Gundersted Købmandsgård mulighed for at øge omsætningen, hvilket kan være tiltrængt.

- Vi får en procentdel af indtjeningen fra salget. Derudover går alle pengene fra udbringningsafgiften til os, så vi håber at folk vil vælge os om leverandør. Hvis de fleste af de 200 mulige gør det, så vil det betyde en væsentlig forøgelse af vores omsætning, siger Knud Olav Christiansen.

Alle kan bestille

Rent praktisk så foregår bestillinger hos Gundersted Købmandsgård via telefon eller bestilling på papirsedler.

- Lige nu har vi ikke bestilling via en hjemmeside eller app, men hvis det viser sig, at kunderne kræver det, så er vi parate til at løse det problem også, forsikrer Knud Olav Christiansen.

Alle kan i øvrigt bestille varer hos Gundersted Købmandsgård, og en række pensionister benytter sig allerede af tilbuddet.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"