Gastronomiske oplevelser ved Frederik den VII’s Kanal

Tirsdag, 13/07/2010 14:20

Maritimt samspil
Kanalfogedens Køkken og Limfjordsmuseet er forbundet – ikke bare fordi de er placeret i de samme lokaler – men endnu mere på grund af deres fælles omdrejningspunkt: Limfjorden. Limfjordsmuseet fortæller historien om fjorden dengang og nu, mens gastronomien hos Kanalfogedens Køkken i høj grad er baseret på ”Fjordens frugter” – muslinger, østers, fjordrejer, krabber, ål og skrubber. På Limfjordsmuseet kan man lære og læse om fjorden og livet deri og sammen med biologer fange, røre, tilberede og dissekere fjordens liv. På Kanalfogedens Køkken kan man smage og sanse de selvsamme elementer. Det er med andre ord en totaloplevelse, der møder en på et besøg på Limfjordsmuseet og Kanalfogedens Køkken.  

Sanselige oplevelser
Dette maritime samspil mellem kultur, læring, biolog, gastronomi og sanser er, hvad man kan opleve til Gastronomiske Fredage. Der serveres dog også andet end fjordens frugter. Tænderne vil med sikkerhed løbe i vand, når grillen tændes, og det lækre møre kød fra Himmerlandsk kvæg og lam tilberedes. Som et ekstra krydderi dertil serveres skøn sing-along musik med Peter Salling.

Fortællinger
Er man interesseret i historien om Kanalfogedens Køkkens visioner om maritim og nordisk gastronomi, står kokkene klar til at fortælle. I løbet af aftenen vil Limfjordsmuseets biologer ligeledes også være at finde på pladsen. De blandt andet fortælle om Limfjordens økologi, og hvordan man kan bruge den på bæredygtig vis.

Fokus på udvikling af nordiske råvarer
Gastronomiske Fredage er en del af Limfjordsmuseets deltagelse i det skandinaviske samarbejdsprojekt IKON, som er et EU-Interreg projekt. IKON har blandt andet elementerne maritim gastronomi, musik i det maritime og biologi på programmet. Formålet med projektet er blandt andet at profilere det til tider undervurderede nordiske køkken. Det nordiske spisekammer indeholder råvarer af en ualmindelig høj kvalitet, men indtil nu har fokus på dette været meget begrænset. Det ønsker man at ændre igennem IKON. Den ønskede effekt af dette øgede fokus er vækst i turiststrømmen til og imellem de skandinaviske lande.

En spændende cocktail
Gastronomiske Fredage er indbegrebet af nordiske råvarer af højeste kvalitet. De passer derfor fuldstændig ind i projektet. At Gastronomiske Fredage er en del af IKON betyder blandt andet for gæsterne, at de kan smage den lækreste gastronomi, og at der vil blive formidlet biologi og musik, og sidst men absolut ikke mindst, at der ikke er andet egenbetaling end drikkevarer.   
Der er altså lagt i ovnen til fantastiske aftener med gastronomiske, kulturelle og musikalske oplevelser i Muslingebyen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"