Frivillige har knoklet for butikken i Vegger

Af Torsten Hansen, Onsdag, 25/11/2020 09:00

5. december får Storkebyen igen en købmandsbutik

VEGGER: Om få dage får borgerne i Vegger igen en købmandsbutik i byen. Men selv om rammerne er de samme, som den butik Lars Lorentzen lukkede, så er der nærmest tale om en helt ny butik.

Der er lavet nyt gulv i hele butikken, og i baglokalerne er gulvene også blevet forbedret. Alt lys i butikken er skiftet til LED. Der er købt nyt køleudstyr - både til frost og mælk. Butikken er nymalet, og der kommer en stor bagedisk.

- Vi overtog lokalerne d. 18. oktober, så vi har haft travlt. Men der har været en mængde frivillige, som har hjulpet til, og de knokler stadig. De frivillige har lavet alt undtagen gulvet i butikken og elarbejde, siger Dean Aldberg, formand for Vegger Borgerforening.

- Ja, folk i alle aldre har hjulpet til. Den yngste på halvandet år, hjalp med at skovle sand, supplerer Laila Hosbond med et stort smil. Et smil hun snart skal til at sende til alle kunderne, idet hun er byens nye købmand.

Hun har, sammen med de mange frivillige, været med til at gøre butikken klar.

Ny åbningsdato

Oprindelig var det planen, at genåbningen skulle ske søndag, 28. november. Men nedlukningen af Nordjylland ramte genåbningen af købmandsbutikken i Vegger.

- Vi kunne ikke få IT og kasseapparatet klar. Salgschefen fra Dagrofa fulgte anvisningerne og krydsede ikke kommunegrænsen, forklarer Dean Aldberg.

Samme problem gjalt vareleveringen fra Dagrofa.

Derfor var planen, at der skulle åbnes 11. december. Men nu er Nordjylland igen åben, og alle kan komme til Vegger. Dermed er åbningen af butikken rykket frem til lørdag, 5. december. Det samme gælder benzinanlægget GoOn. Anlægget er også er blevet renoveret og har fået ny stander.

Når dørene bliver slået op, så er det ikke kun de kendte varer fra Dagrofa kunderne kan købe. Der kommer også en stor bagerdisk.

- Vi har lavet et samarbejde med Farsø Bageri, så vi kan levere frisk bagerbrød, lover Laila Hosbond.

Sjovt

- Alle har taget det hele med godt humør, og de frivillige har meldt sig hele tiden, siger Laila Hosbond.

Faktisk har der været så mange frivillige, der ville hjælpe, at hun på grund af forsamlingsrestriktionerne på 10 personer har måttet inddele folk i hold.

- Vi har det sjovt, og vi får noget godt at spise, når vi arbejder, fortsætter Laila Hosbond.

Maden laves også af frivillige, og det er Corona-ordnet. Det foregår som tallerkenservering, og alle forholdsregler er taget.

- Vi mangler bestemt ingenting, understreger hun med et stort smil.

Nyt

Når butikken åbner, så vil alle kunne se, at det er nyt. Allerede udefra ses det, at bygningen er skiftet fra rød til hvid. Hele fliseområdet foran og bag ved butikken er lagt om. Kundevognene skal findes udenfor, hvor der er bygget et hus til dem.

Men der er faktisk også en del, der er nyt men ikke umiddelbart kan ses. Det gælder det nye anlæg til køl og frys.

- Vi er gået væk fra freon. Det betyder, at vi hjælper miljøet og samtidig sparer penge, forklarer den nye købmand.

Finansieringen af det nye anlæg er sket via donationer og tilsagn fra LAG.

- Jeg må desværre sige, at banken har ikke stået på nakken af os for at hjælpe, men vi har løst den opgave også, siger hun, mens smilet et øjeblik har forladt hende.

- Der er i øvrigt stadig åbent for donationer, der er flere ting vi gerne vil have lavet, supplerer Dean Aldberg.

Noget af det eneste der genbruges fra den tidligere købmandsbutik er hylderne. De er blevet renset og genbrugt.

Næste projekt

Projektet er ikke slut, selv om butikken åbner. Næste opgave bliver at få indrettet loftet på laden til udstilling.

- Vi har fundet et rigtig gammelt kasseapparat i kælderen. Med det vil vi gerne lave en udstilling omkring den gamle købmandsbutik, siger Laila Hosbond.

Den gamle nisse er også fundet. Den har fået lov til at blive, og kommer frem nu. Der er også fundet to gamle æsler. Det er lidt uklart, hvad de har været brugt til. Men de kan også komme til at indgå i den nye udstilling. De mange fund er gjort i forbindelse med den store renovering. Men det er ikke kun ”fund” der er gjort. Der er også smidt mange ting ud.

- Vi har smidt væk med hård hånd. Faktisk har vi været på genbrugspladsen 19 gange med en fyldt trailer, siger Dean Aldberg.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"