Forsøg: Børnehave i Aars får en madordning i februar

Af Ture Damtoft, Torsdag, 27/12/2018 09:46

AARS: Som den første daginstitution i kommunen vil børnehaven og vuggestuen Lille Madsens Hus tilbyde mad til alle børnene uden betaling.

I forvejen får vuggestuebørnene gratis mad, og det får børnehavebørnene altså også i en måneds tid.

Det er en forsøgsordning, og efter de fire uger skal det evalueres. Er der til den tid flertal, skal ordningen muligvis gøres permanent.

- Forældrebestyrelsen har bestemt, at vi kører et forsøg over de fire uger i februar, hvor alle børnene får maden her. Vores køkkenfaciliteter passer godt til det, og vi har et nedsænket køkken, så børnene selv kan hjælpe til, siger børnehaveleder Theresa Berg Andersen.

Køkkenet er lavet, så det er sænket. Dermed kan de voksne pædagoger stå på den farlige side med alle redskaberne, og børnene kan så hjælpe til med for eksempel at skrælle gulerødder og kartofler eller ælte noget dej uden at risikere at gå imod en glovarm ovn.

Fru Hansens Kælder

Det er firmaet Fru Hansens Kælder, der er med i projektet. De leverer madløsninger i mange institutioner i Nordjylland, på Fyn og på Sjælland. Der vil være professionelle kostvejledere tilknyttet både før og under forsøget.

- Lige efter bliver forældrene inviteret herud, og så skal vi evaluere, inden vi tager en beslutning, om forsøget skal gøres permanent, siger Theresa Berg Andersen.

Den nye børnehave har været en succes, og tiltaget er seneste skud af initiativer, som skal gøre det endnu bedre for børnene.

- Man har bygget et miljø, der passer til børn, og det kan man se. Vi har for eksempel en kæmpe legeplads, som også er åben for offentligheden. Det sagde vi ja til, og folk har været ordentlige og vist hensyn til børnene, når de har brugt legepladsen, siger Theresa Berg Andersen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"