Folketinget får nyt medlem fra Vesthimmerland

Af Ture Damtoft, Torsdag, 19/09/2019 11:07

VESTHIMMERLAND: Theresa Berg Andersen (SF) kan fra januar skrive MF på visitkortet.

Vesthimmerlands 1. viceborgmester skal overtage et af de 179 stole fra partifællen Lisbeth Bech Poulsen, der går på barsel.

Theresa Berg Andersen var opstillet som kandidat for første gang ved folketingsvalget Grundlovsdag og var med 2516 personlige stemmer kun 130 fra at blive valgt ind foran Lisbeth Bech Poulsen. Nu får hun chancen for at komme på borgen i nogle måneder, og den chance skal udnyttes.

- Jeg kommer til at råbe Vesthimmerland så mange gange, at de bliver trætte af det på Christiansborg, siger en spændt Theresa Berg Andersen med et glimt i øjet.

Hun har fået orlov fra sin stilling som leder af børnehaven Lille Madsens Hus, men skal sandsynligvis fortsætte med at tale børnenes sag.

- Tanken er, at jeg kommer i Børne- og Undervisningsudvalget, og det passer jo perfekt, for det er det, jeg ved en masse om. Der skal ses på pædagog-uddannelsen og normeringer i både daginstitutioner og skoler. Det er nok begrænset, hvor meget jegn kan nå at udrette i seks til otte måneder, men jeg kan helt sikkert overføre noget af min viden fra den daglige praksis i en lille kommune til det parlamentariske arbejde. For mig drejer det sig også om at få skabt nogle kontakter, både mens jeg er på Christiansborg, men også når jeg kommer tilbage til det kommunale arbejde, hvor vi i Vesthimmerland virkelig er udfordret på, at vi får et stigende antal ældre og færre penge i kommunekassen. Den problemstilling vil jeg bl.a. gøre opmærksom på, siger Theresa Berg Andersen.

I hjemmet i Vilsted er familien også spændte - og et barselsvikariat er en god prøveklud.

- Min mand og børn synes også, det er den allerbedste mulighed for at komme til at snuse til det, og vi som familie kan prøve, hvordan det hænger sammen med et familieliv. Jeg kan også finde ud af, om det er så fantastisk, som jeg tror, siger Theresa Berg Andersen.

Gruppeformand for SFs folketingsgruppe, Jacob Mark, ser frem til samarbejdet.

- Jeg glæder mig meget til at arbejde med Theresa. Ved utroligt meget om børneområdet, og hun kan f.eks. være med til at sikre, vi får flere ind på pædagog-uddannelsen og får styrket hele uddannelsesområdet, siger Jacob Mark, der onsdag var på besøg i Aars. 

Barselsvikariatet for Theresa Berg Andersen betyder et midlertidigt farvel til byrådet i Vesthimmerlands Kommune. Hendes post som 1. Viceborgmester overtages sandsynligvis af partifællen og nuværende byrådsmedlem Niels Heebøl. Posten i økonomiudvalget overtages af 1. suppleant Karen Elizabeth Friis Clausager, der kommer fra Aars og er formand for SF i Vesthimmerland, og som sad i byrådet 2014-2017.

- Det er fantastisk, at Theresa skal i Folketinget. Hun fik jo et supervalg, så det er godt, hun får en mulighed for at komme ind og prøve det, og at have en lokal på tinge er jo altid godt, siger Karen Elizabeth Friis Clausager.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"