Flere indbrud i Vesthimmerland i 2018

Af Ture Damtoft, Fredag, 22/02/2019 11:18

Politiet har forstærket indsatsen

VESTHIMMERLAND: Antallet af indbrud i Vesthimmerlands Kommune steg fra 304 tilfælde i 2017 til 330 i 2018. Det svarer til en stigning på otte procent, og dermed er Vesthimmerlands Kommune en af de 41 kommuner i Danmark, hvor der er blevet anmeldt flere indbrud.

Tallene inkluderer alle former for indbrud, så forretninger, virksomheder og ubeboede bebyggelser er også taget med.

Politiet har forstærket indsatsen i hele Region Nordjylland med oprettelsen af særlige indbrudsgrupper i først Aalborg, dernæst Brønderslev og nu Hobro.

Det er gjort for at kunne udnytte politiets ressourcer så effektivt som muligt, forklarer fung. vicepolitiinspektør Sune Myrup, der er afdelingsleder for indbrudsgrupperne.

- Vi har ekstra fokus på indbrud i beboede ejendomme, hvor de mest utrygsskabende indbrud er. Vi flytter mandskab derhen, hvor vi ser et behov. Derfor er indbrudsgrupperne samlet under den samme ledelse, så vi hurtigt kan tage beslutninger om, hvor ressourcerne skal fokuseres, siger Sune Myrup, der også peger på større hjælp fra offentligheden som en del af forklaringen på, at antallet af indbrud stadig er faldende generelt set.

I 2011 var der 225 indbrud i beboede bygninger i Vesthimmerlands Kommune.

Læs mere i Aars Avis på onsdag...

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"