Fire medaljer til udøver fra Aars ved World Games

Af Ture Damtoft, Fredag, 22/03/2019 11:42

SPECIAL OLYMPICS: Malene Bundgaard Madsen fra Aars vandt en guldmedalje og tre sølvmedaljer i gymnastik til Special Olympics World Games.

Igennem de seneste to uger har 86 danske atleter med udviklingshandicap kæmpet for Danmark og har samtidig knyttet nye venskaber og vundet personlige sejre.

Legene blev holdt i Abu Dhabi og Dubai, og det rekordstore antal danske atleter har været med til at sætte deres præg på stævnet med flotte præstationer og en imponerende evne til både at fokusere og navigere i det kaos, det indimellem er at være en del af en så stor begivenhed som World Games, der har haft deltagelse af 7.500 atleter med udviklingshandicap fra 195 lande.

37-årige Malene Bundgaard Madsen er født med kromosomfejlen Prader-Willis Syndrom og bor i dag i beskyttet bolig i Midtjylland. Men hun kommer fra Aars, og det var en meget stolt mor, som Aars Avis talte med om datterens imponerende medaljehøst.

- Det er stort, at hun tog en guld. Hun kommer hjem i eftermiddag, hvor jeg skal ned og hente hende i Billund, og så er der fest for deltagerne. Det bliver rigtig godt at se hende igen og sige tillykke, siger Jytte Bundgaard Christiansen, der bor i Sjøstrup.

Datteren vandt medaljerne i gymnastik, hvor hun konkurrerede i disciplinerne tøndebånd, vimpler, bold, sjippetov og all-round. Guldmedaljen blev taget i tøndebånd.

Personlige sejre

Malene Bundgaard Madsen og de øvrige danske atleter vender hjem ikke kun med 52 medaljer og en lang række personlige rekorder men også med mange oplevelser, venskaber og personlige sejre rigere. Det glæder delegationsleder Anette Svejstrup fra Parasport Danmark.

- Jeg er meget stolt af de danske atleter og af de mange imponerende og medrivende oplevelser, de har givet os hernede igennem de sidste to uger. Vi har bidt negle med dem, grædt med dem og jublet med dem, og de har gjort deres bedste for at repræsentere Danmark på flotteste vis. Jeg tror og håber, at så stor en oplevelse som denne her motiverer atleterne og giver dem et rygstød i hverdagen, der venter derhjemme. Og så håber jeg, at de kan være med til inspirere andre derude, siger Anette Svejstrup.

Parasport Danmark havde en trup på 86 atleter, 27 trænere og hjælpere samt fire ledere i Abu Dhabi. Derudover indgik fire mediefolk fra TV Glad i den danske delegation.

Danmark var repræsenteret i ti idrætter: atletik, badminton, boccia, bowling, fodbold, golf, gymnastik, håndbold, ridning og svømning. I håndbold og fodbold deltog både et dansk herre- og damehold.

Det er femte gang, at Danmark er ved med SOWG, og det er den største danske trup til dato.