Femte klasse fra Øster Hornum Skole på lejrskoleophold på Samsø

Onsdag, 16/06/2010 11:02

ØSTER  HORNUM: ”Hvor heldig kan man dog være!”, måtte femte klasse på Øster Hornum Skole spørge, da de vendte hjem fra et dejlig og udbytterigt lejrskoleophold på Samsø. I ugen op til turen havde regnen væltet ned, og i ugen efter var den gal igen; men i ugen på Samsø var det bragende sol og nærmest stille vejr fra morgen til aften. Det gjorde, at det stramme program med daglig 25 til 35 km cykling kunne gennemføres som ønsket og planlagt hjemmefra.
En helt speciel naturoplevelse var det at komme ud på Besser Rev, hvor man på en lang og meget smal tange bevæger sig mellem havet og den lavvandede Stauns Fjord. Her var mulighed for både at studere plantevækst og smådyr samt at lege i vandkanten med at bygge havne af de mange sten – eller blot nyde sommeren i det stille, varme vejr.
Af mere specielle naturfænomener besøgtes Ilse Made, der er en tusindår gammel helligkilde, der ligger helt ude i strandkanten. Det var dog begrænset med vandafstrømningen fra kilden, der af samme årsag var nærmest muddermuggengrøn, og absolut ikke indbød til at nogen forsøgte sig udi dets eventuelt helbredende evner.
I løbet af ugen fik klassen set det meste af Samsø, fra den næsten tuttenuttede Nordby i nord til den stenrige kyst i syd ved Vesborg Fyr, hvorfra der var en formidabel udsigt til Jylland, Fyn og Sjælland. Udover blot at cykle rundt på øen havde klassen en meget udbytterig eftermiddag på Samsø Naturskole, hvor der i Lillehavet ved Langør blev fanget massevis af rejer, krabber, småfisk af forskellig art og gravet
sandorm op. Efter at gummistøvlerne var blevet tømt for vand, blev rejerne kogt og spist med stor appetit.
En anden formiddag var helliget Energi-Akademiet ved Ballen, hvor engagerede medarbejdere satte eleverne ind i de forskellige muligheder for vedvarende energi, samt ved lege bevidstgjorde dem om både positive såvel som negative måder at formidle viden og indsigt angående klimaforandringer og mulighederne for at styre den fremtidige udvikling i gunstig retning. Afslutningsvis afprøvedes forskellige måder at udnytte vind- og solenergi, herunder drageflyvning, kapløb med solen og bygning af energirigtigt vandtårn.
Da DSB skolerejser havde bestemt, at klassen skulle med morgenfærgen klokken 8 fra Samsø, blev den sidste morgen en formidabel øvelse i kunsten at stå tidligt op. Først på eftermiddagen var det en flok glade, men meget trætte elever, der vendte hjem til familien.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"