Farsø sygehus har igen fået egen hjertelæge

Tirsdag, 12/01/2016 18:02

Det er lige fra diabetes, KOL, gigt og arterie komplikationer(trombose)til indvortes undersøgelser af mave og tarm.

Hjertelæge har manglet i 2 år
Et væsentligt speciale har dog manglet gennem de seneste to år, nemlig hjertemedicin og kardiologi. Denne mangel skyldes at kardiolog og overlæge Henning Hoby Andersen for to år siden – efter 20 år på Farsø Sygehus, gik på pension og siden har man søgt efter en ny ”hjertelæge”.

Højt kvalificeret og erfaren afløser er fundet
Nu er hjertelægen fundet, og han påbegyndte sit nye job på Diagnostisk Center på Farsø Sygehus forrige mandag.

Med kardiolog, hjertemediciner og overlæge Keld Sørensen, som kommer fra hjerteafdelingen på Skejby Sygehus, har man fået en mindst lige så erfaren og faglig dygtig læge som sin forgænger.    

Ud over at hjertepatienter og andre patienter med kardiologiske komplikationer nu kan nyde godt at behandlinger i Farsø, så er Støtteforeningen for Farsø Sygehus også særdeles tilfreds med ansættelsen af den nye hjertelæge.            

Formand for Farsø Sygehus Støtteforening, Chr. Bach Iversen siger:

- Med ansættelsen af Keld Sørensen har mange fået et stort ønske opfyldt. Efter to år uden hjertelæge er vi glade for, at Støtteforeningens gentagne anmodninger om at få løst dette væsentlige problem nu synes at have båret frugt. Ikke nok med, at der er kommet en hjertelæge, men Keld Sørensen er en særdeles højt kvalificeret kardiolog med omfattende erfaring inden for sit felt.     

For at vise sin påskønnelse og for at byde velkommen mødte Chr. Bach Iversen og Anna Marie Dahm Jørgensen fra Støtteforeningen sidste tirsdag op hos Keld Sørensen i hans nye konsultation på Farsø Sygehus. Ud over at komme med en buket blomster, så blev den nye hjertelæge også gjort opmærksom på støtteforeningen og dens eksistens gennem 25 år.  

Ud fra samtalen blev det hurtigt klart, at Keld Sørensen kender vældigt godt til Farsø Sygehus, han var nemlig ansat på stedet fra 1978-1981. Det første år på kirurgisk afdeling og herefter på medicinsk afdeling under overlæge Henning K. Andersen. Og netop disse 2 år på Farsø Sygehus under Henning K. Andersen inspirerede Keld Sørensen til at specialisere sig indenfor kardiologi og særligt hjertemedicin.

- Så det er jo ligesom at komme hjem igen – og jeg føler med ansættelsen her på Farsø Sygehus, at ringen nu er sluttet, siger Keld Sørensen. Jeg mødte for øvrigt også min kone her på sygehuset, som var laborant.  

Føler sig allerede hjemme
Selvom man møder Keld Sørensen på kun 2. dagen i hans nye job, fornemmer man straks at han allerede føler sig hjemme.

- Jeg har allerede hilst på en del af de medarbejdere, som også var her på sygehuset dengang. De er ganske vist i andre stillinger i dag, men jeg synes det er meget sjovt, og viser at Farsø Sygehus er en god arbejdsplads, som medarbejderne holder ved. Jeg er også stadig på julekort med nogle af lægerne fra dengang, og det viser at det er en hel særlig arbejdsplads.  

Efter Farsø Sygehus rykkede Keld Sørensen i 1981 videre til Kolding Sygehus. Det var et stort sygehus men ikke nær så godt som i Farsø, siger Keld Sørensen.       

I Kolding og senere på Århus kommunehospital og 4 år på et børnehospital i London blev specialet børn med kardiologiske defekter – altså medfødte hjertekomplikationer.

Dette speciale har han bl.a. også arbejdet med på hjerteafdelingen på Skejby Sygehus, hvor han nu kommer fra til Farsø sygehus.

For stort i Skejby
- Jeg er kommet dertil, at jeg synes afdelingen på Skejby er blevet for stor. Her er 60 hjertelæger, heraf 25 overlæger. Jeg bød mig derfor til, og blev i den forbindelse opmærksom på Farsø. 

Er kommet på plads i FarsøDen nye hjertelæge, som arbejder fuldtids på Farsø sygehus, er nu ved at finde sig til rette med apparatur og gøre sig bekendt hos de privat-praktiserende læger i sygehusets optageområde, således at patienterne kan få hjælp hos den nye hjertelæge på Farsø sygehus.      

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"