To elever fra HEG i Aars hædres ved ML-Prisen

Af Torsten Hansen, Torsdag, 23/09/2021 13:46

I morgen fredag uddeler Metalindustriens Lærlingepris til 25 lærlinge

AARS: Entreprenørmaskinmekaniker Andreas Høhling fra Vejby er blandt prismodtagerne, når ML-Prisen 2021 uddeles fredag d. 24. september i København. I alt hyldes 25 lærlinge fra hele landet. Det samme er entreprenørmaskinmekaniker Mikkel Laursen fra Roslev.

Begge har gået på HEG - Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser.

Andreas Høhling har været i lære hos Zeppelin Danmark A/S. Han er blevet indstillet til prisen af skolen og virksomheden. I indstillingen lyder det blandt andet:

- Andreas har den helt rigtige indstilling til de opgaver han skal udføre og laver dem uden problemer. Han er meget engageret, og samtidig har han et rigtig godt humør og er ikke bange for at hjælpe en kammerat der har problemer. Andreas går meget op i kvaliteten i sit arbejde, og er meget vellidt af sine kolleger.

Selv giver Andreas følgende bud på, hvorfor netop han har skilt sig ud blandt de indstillede.

- Jeg har haft interessen for maskiner, lige siden jeg var barn. Jeg er fagligt godt funderet og går i dybden med opgaverne, siger han.

Mikkel Laursen har været i lære hos Scantruck A/S. Han er ligeledes blevet indstillet til prisen af skolen og virksomheden. I indstillingen lyder det blandt andet:

- Mikkel startede som lærling i 2017, uden at have noget særligt kendskab til eller familiemæssige relationer inden for faget. Mikkel er et eksempel på, at man kan komme langt med interesse, flid og ydmyghed. Mikkel møder til tiden, og er altid i telefonen, så snart han konstaterer, at søvnen har taget længere tid end beregnet.

- Jeg har været nysgerrig efter at lære mere. Og så synes jeg, det er fedt at hjælpe kunderne, når noget ikke virker. Så kan jeg hjælpe dem videre, når jeg reparerer deres maskiner, siger Mikkel Laursen.

Det er 19. år i træk, at Industriens Uddannelser, Dansk Industri, Dansk Metal og Tekniq Arbejdsgiverne uddeler Metalindustriens Lærlingepris (ML-Prisen) til 25 af de dygtigste lærlinge.

Prisoverrækkelsen er en af de vigtigste hyldester af faglærte. Det foregår i Dronningesalen, Den Sorte Diamant - Det Kongelige Bibliotek.

I år er det forbundssekretær i Dansk Metal og formand i Metalindustriens Uddannelsesudvalg, Kasper Palm, samt fungerende næstformand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og chefkonsulent i DI, Michael Boas, som vil overrække statuetter og diplomer til prismodtagerne. De vil begge to hver især holde tale.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"