Ekstraregning til borgerne på over halvanden million

Af Ture Damtoft, Fredag, 30/08/2019 13:05

VESTHIMMERLAND: Den del af kommunens borgere, der er kunder i forsyningsselskaber, får en ekstraregning på 1.610.000 kroner for 2019.

Årsagen har et temmelig usexet navn: Garantiprovision.

Den provision, som fjernvarme- og vand- selskaber nu bliver pålagt at betale for den garanti, som Vesthimmerlands Kommune har stillet for lån i de pågældende forsyningsselskaber.

Den samlede gæld lå i begyndelsen af året på 402.429.216,53 kroner. Alle garanteret af kommunen så lånene kunne blive så billige som muligt.

Byrådet var splittet mellem rød og blå blok.

S og SF ville udsætte sagen og søge nærmere råd fra Energistyrelsen. V, K og DF valgte at følge råd fra kommunens revisorselskab, BDO, om at indføre en garantiprovision på 0,4 procent.

Det meget lille tal bliver altså til halvstort 1,6 millioner kroner - og den regning bliver sendt videre til forbrugerne.

Ekstraregningen for den enkelte husstand kommer til at svinge fra nogle få kroner til et par hundrede kroner om året.

I forsyningsselskaberne er der utilfredshed med beslutningen, fordi ekstraregningen kommer ni måneder inde i det finansielle år, er gældende fra 1. januar 2019 og der er dermed tale om tilbagevirkende kraft af byrådets beslutning.

- For kunderne i Aars Fjernvarme bliver regningen på 23-25 kroner pr. husstand, men det er jo en katastrofe i f.eks. Løgstør, hvor den enkelte forbruger virkelig kommer til at kunne mærke det, siger formand for Aars Fjernvarme, Svend Andersen.

Læs mere i Aars Avis på onsdag.

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"