Efter Vaccinen: Glæder sig til aktiviteter og mimik i Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 06/01/2021 08:10

AARS: 91-årige Nina Jensen var ikke helt sikker på, om hun så frem til at få vaccinen mod corona-virus, da hun som nummer to modtog et stik på Plejecenter Solvang.

- Jeg er lidt bekymret for den nye art af corona- men jeg vil have det for at være på den sikre side, siger hun om vaccinen.

Hun var en af de seks beboere på plejecenteret, som fik konstateret corona-virus i foråret 2020.

Heldigvis ikke noget livstruende, men hun døjede med feber og hoste i lang tid.

- Og jeg har stadig noget med smagsløgene, som ikke er blevet helt gode endnu. Jeg havde brækket hoften og var inde og ude af hospitalet og blev så testet positiv. Så kom de med ansigtsmasker og det hele, for at fortælle mig det, fortæller Nina Jensen.

Det hun glæder sig allermest til er at kunne se hendes fire oldebørn igen, og det er besøg fra familien, som har været det største afsavn for beboerne.

- Det har ikke været nemt for dem. De har ikke kunnet se mere end tre nære pårørende og har måske skullet vælge børn fra. De ser også et lyspunkt i, at vi nu har fået vaccinen, og så glæder vi os til at kunne have fællessang og gymnastik i større grupper igen. Det er en særlig festdag, især fordi vi har stået et smitteudbrud igennem, siger centerleder Eva Grøn Christiansen, der hjalp de ansatte fra Lægehuset Østermarken med de omkring 100 vaccinationer.

Også alle i personalet, som ville, modtage det første skud vaccination.

Den første var social- og sundheds-hjælper Christina Rasmussen, der har været ansat på Solvang i 12 år.

- Det er fantastisk og lidt specielt. Jeg tænkte, er det rigtigt, skal vi have det nu? Jeg bliver lidt rørt, og mine hænder ryster lidt. Det betyder så meget, at vi forhåbentlig snart kan give beboerne en mere almindelig hverdag. Det er bare ikke det samme for beboerne, når vi har ansigtmasker på, eller skal forsøge at give omsorg på afstand, siger Christina Rasmussen.

På tværs af Vesthimmerlands Kommune har alle plejecentre nu fået første omgang af vaccinen - første skridt på vej til mere normale tilstande.

- Det har været en lang periode med restriktioner og afsavn af især besøg af pårørende. Vi har gjort en dyd ud af at følge alle retningslinjer, og restriktionerne bliver forhåbentlig løftet i løbet af nogle få måneder, siger ældrechef Per Nielsen Elb.

Han roser også det samarbejde, som kommunen har haft med regionen omkring opbevaring og transport af vaccinen fra Pfizer/Biontech, der skal opbevares ved omkring -70 grader celcius og bruges hurtigt efter, den er taget af frostbokse.

- Det er regionen, som står for logistikken omkring vaccinen, og vi koordinerer så med dem, hvor og hvornår der skal vaccineres. Det samarbejde har været fortræffeligt, siger Per Nielsen Elb.

 

Skal du vaccineres, når det bliver din tur? Deltag her... https://www.aars.dk/.../%C3%B8nsker-du-blive-vaccineret... 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"