Efter 105 år i Aars får de eget toilet

Af Thorkil Christensen, Onsdag, 01/04/2020 07:00

AARS: Efter et par uger med sol, og efter årstiden rimelige temperaturer, er haverne i Haveforeningen af 1915 i Aars klar til at blive plantet til med grøntsager og blomster.

Men den kommende spirende tid er ikke det eneste, de mange haveforeningsmedlemmer kan se frem tid. For første gang siden stiftelsen i 1915 skal der om kort tid indvies et fælles toilet, og det er en stor ting i den gamle forening.

Hvert havemedlem har betalt 6000 kroner til toilettet, som kommer i funktion samtidig med at vandet officielt åbnes for sæsonen. Der er lukket for vandet i hele området hver vinter.

Haveejerne har dog ikke skulle "holde sig", når var er i haven. Nogle af haveejerne har haft eget kemisk toilet, mens andre forsigtigt har listet sig over gaden og benyttet toilettet i Aars Svømmehal.

 

Temperaturen skal op

Det gode vejr, og for nogle mere frihed i forbindelse med Corona-krisen, har fået mange til at søge i haven – lidt tidligere end normalt. Men temperaturen skal passe til de aktuelle gøremål i haverne, derfor er det kun gravearbejdet der er foran.

Hans Nielsen er klar til at sætte kartofler, plante gulerødder, ærter og rødbeder, men temperaturen i jorden skal passe, så ærternes og kartoflernes rødder kan hygge sig i jorden.

Hans Nielsen glæder sig også til, at han kan tage sine fugle med i de selvbyggede volierer.

- Jeg har kanariefugle og håber at få påskeunger. I år er det kun kanariefugle jeg har med. Men andre år har jeg for eksempel også haft diamantduer, siger Hans Nielsen.

Han hygger sig i haven, som han har haft i mere end 20 år sammen med ægtefællen, der også nyder at gøre alt klar til sæsonen.

I haveforeningen er det i øvrigt en uskreven regel, at hvis havelågen er åben, så er man velkommen til at kigge ind. Det glæder både Hans Nielsen og Søren Dahl sig til.

Søren Dahl har kun haft kolonihaven i halvandet år. Han har også gjort køkkenhaven klar og er parat til at nyde livet på terrassen foran huset.

- Jeg har altid sagt, at jeg ville have en have, når vi solgte huset og flyttede i lejlighed. Men for halvandet år siden kom vi forbi, og kort tid efter havde vi købt haven. Vi har endnu ikke fået solgt huset på Blåmejsevej, men nu må vi jo se, smiler Søren Nielsen.

- Det er et dejligt sted, og vi er mange i haverne i weekenden. Men jeg tror nu ikke det skyldes Coronakrisen. Det er bare fordi vi er havefolk, siger han og nyder solen fra havestolen.

 

 

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"