- det bliver hverdag igen

Mandag, 04/01/2010 11:33

SKØRPING: Nyheden om det politiske spil om borgmesterkæden i Rebild gik land og rige rundt. En af dem, der havde det hele tæt inde på livet, var det radikale byrådsmedlem Leon Sebbelin. Og han er ikke bekymret for det fremtidige samarbejde i byrådet.
-Det bliver hverdag igen, og så er der jo opgaver, der skal løses, siger han.
Også personligt har det overståede kommunalvalg været noget af en oplevelse for ham. På et tidspunkt pegede Fælleslisten på ham som borgmester, og ved den første konstitueringsaftale – den, der gjorde socialdemokraten Henrik Christensen til borgmester- skulle han være viceborgmester.
-Jeg nåede at være kommende viceborgmester i 10-11 dage. At det ikke blev sådan, er ikke et personligt tab for mig – jeg har jo kun tabt noget, jeg aldrig har haft, siger Leon Sebbelin.
-Jeg og Det Radikale Venstre gik til valg på at få et andet flertal og en ny borgmester. Da det så på valgaftenen viste sig, at det som næsten alle sagde ikke kunne ske, rent faktisk skete, var det en god oplevelse. At det så viste sig, at en lang og for os succesrig valgkamp endte i status quo, var en mat oplevelse, siger Leon Sebbelin med henvisning til, at det i allersidste øjeblik lykkede Anny Winther at beholde borgmesterkæden.
-Hvis nogen om fire år igen peger på dig som borgmester, hvad siger du så?
-Jamen bliver jeg opfordret, så siger jeg ja.
Radikale aftryk i det nye byråd
Om den nye byrådsperiode siger Leon Sebbelin, at Anny Winther og Venstre efter hans opfattelse står svækket.
-Venstre mistede to mandater. At det ikke blev tre, skyldes alene et ”heldigt” valgforbund med Konservativt Folkeparti. Det må også have gjort indtryk på Venstre, at der kunne skaffes et flertal, som gerne ville noget nyt. På den baggrund tror jeg, at der vil være gode muligheder for radikale aftryk på den førte politik. Samtidig er vi blevet to radikale. Per Vilsbøll fra Øster Hornum er den anden. Det betyder, at vi nu kan dele papirbunkerne imellem os. Jeg har altid haft en aktiv baggrundsgruppe, men jeg er sikker på, at det bliver super, at vi nu er to ”byrødder”, siger Leon Sebbelin.
-En af de radikale mærkesager er mere åbenhed. Hvordan tegner det?
-Byrådet bliver nødt til at tage det alvorligt, når en meget stor del af borgerne oplever, at afstanden mellem borger og lokalpolitikere er blevet større. Hvis vi bliver ved med at presse på, skal det nok lykkes at få mere åbenhed i det politiske arbejde og få gennemført andre tiltag, der vil medvirke til at gøre afstanden mellem borgerne og byrådet mindre.
-I forbindelse med vedtagelsen af budget 2010 fik vi indarbejdet et forslag til en lokal tillidsreform. Det skal følges op med konkrete ændringer, der sikrer, at alt unødvendigt bureaukrati fjernes og uhensigtsmæssige arbejdsgange ændres.
-Vi har behov for at holde fokus på alle områder i kommunen, så vi udnytter de enkelte områders styrker og dermed medvirker til tilflytning til alle dele af kommunen.
-Vi har en folkeskole, som bestemt leverer et flot stykke arbejde, men der er plads til forbedringer. Økonomisk har vi en af landets billigste folkeskoler. Vi tror derfor, at vi ved at tilføre flere midler, vil kunne gøre folkeskolen endnu bedre.
 
DF gjorde ham radikal
Leon Sebbelin er født i 1960, og han er statsautoriseret revisor. Han har siden 1982 været gift med Ingeborg, der er teolog og har været sognepræst i Bælum. I dag arbejder hun som kordegn i Nr. Tranders. De har tre børn, og familien bor i Skørping. Leon Sebbelin startede revisionsvirksomhed i Bælum i 1991. Virksomheden flyttede til Skørping i 2002. I dag er der fire ansatte foruden ham selv.
Det var lidt af en tilfældighed, at Leon Sebbelin blev medlem af Det Radikale Venstre. I studietiden var han SF’er, og derefter fulgte nogle år, hvor han ikke var medlem af noget parti.
-Men så begyndte Dansk Folkeparti at stige i graderne, og det syntes jeg var træls, og at der skulle gøres noget ved det. Derfor meldte jeg mig i 1997 ind i Det Radikale Venstre, og det har jeg ikke fortrudt. Det er et parti med en meget åben struktur. Det oplevede jeg allerede på et af de allerførste møder, jeg var til. Det var et møde i partiets erhvervsudvalg, og det blev holdt i Vejle. Selv om jeg var helt ny i partiet, blev der lyttet til mig, husker Leon Sebbelin.
Han er i øvrigt ikke den eneste politisk interesseret i familien.
-Min morfar var socialdemokrat og sad i byrådet i Ebeltoft i 32 år, og min mor har været byrådskandidat for Socialdemokratiet, ligeledes i Ebeltoft, fortæller Leon Sebbelin.
Hans egen interesse for politik blev vakt på Grenå Gymnasium sidst i 1970’erne. Siden hen var han aktiv i det studenterpolitiske arbejde på Handelshøjskolen i Århus.
Men det er ikke kun politik, der interesserer Leon Sebbelin. Hans fritidsinteresser spænder vidt og omfatter idrætsforening, ulandsforening, møllelaug (restaurering af gammel mølle), musikforening, landsby-it-projekt, erhvervsforening, erhvervsråd og efterskole-bestyrelse. Og så motorcykler. Mange i Skørping kan huske, hvordan hans motorcykel med sidevogn stod parkeret uden for revisionsfirmaets kontorer i Jyllandsgade – med en reklame for Det Radikale Venstre!
-Den har jeg solgt, men jeg har stadig en Nimbus fra 1937 og en Harley fra 1931, der er dog ingen af dem, der har sidevogn, siger han.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"