Der er meget at glæde sig over fra 2019

Af Torsten Hansen, Onsdag, 18/12/2019 08:12

Borgmesteren har sammenfattet et udpluk af årets begivenheder set med kommunale briller

VESTHIMMERLAND: 2019 har budt på op og nedture for Vesthimmerlands Kommune.

Borgmester Per Bach Laursen, Vesthimmerlands Kommune, havde forleden samlet et udpluk af begge dele, til en gennemgang af året på rådhuset i Aars.

- Jeg glæder mig over, at budgetaftalen faldt på plads. Det var den første budgetaftale med min medvirken, indledte Per Bach Laursen.

Næste pluk i buketten handlede om turistsamarbejdet.

- Det er ikke gået stille af. Det har været en hård proces. Loven er skruet sådan sammen, at hvis vi ikke er med i en destination, så betragtes det som om, vi ikke er interesseret i turismen, og det går jo ikke, fastslog borgmesteren.

Lokalt har det været et varmt emne, hvor destinationskontoret skulle placeres.

- Jeg kan sige, at det bliver et selvstændigt sted. Ikke i Himmerlandsgade, men i Aars by. Vi har kigget på, om det kunne være på Himmerland Golf og Spa Resort, men det kunne det ikke, fortsatte borgmesteren.

Spørgsmålet om hvordan de 800.000 kroner, der på byrådsmødet i november blev taget ud som pulje til særlig indsats for Vesthimmerlands Kommunes Limfjordsområde, skal udmøntes, er stadig til debat.

- Vi har drøftet det i økonomiudvalget. Det venter vi med at tage hul på. Indtil noget nyt er klar indgår pengene i VisitVesthimmerlands drift, siger Per Bach Laursen.

Derefter kom han ind på den byfornyelse, der har været arbejdet med i blandt andet Gedsted, og nu i Aars.

- Det er dejligt, når folk involverer sig. Vi glæder os over, at der var et stort fremmøde i Gedsted, da den store stol midt i byen blev indviet, fortsatte borgmesteren, og gav en kort status på den netop påbegyndte proces i Aars, hvor en gul informationscontainer er stillet op, og kommunen har lånt et lokale i midtbyen ved By Night, hvor den viste, hvad der skal foregå.

Blandt de mindre gode oplevelser i 2019 er Praktiserende Lægers Organisations udmelding om, at de vil ændre på lægevagten på Farsø Sygehus.

- Vi frygter, at man trækker al lægevagt til de store byer, og vores service bliver forringet. Men det er ikke os, der afgør det, det er en sag mellem Region Nordjylland og PLO. På sigt vurderer jeg, at der er fare for, at det lukker i Farsø, lød det fra borgmesteren.

En anden af nedturene i 2019 er sagen om Byen i Byen i Aalestrup.

- Det er nok den tungeste sag i år. Der har været perioder, hvor vi skulle se tilbage til 2012. Der var forhold, der skulle bringes i orden, og vi fik påbud om at lukke afdelingen, opsummerede Per Bach Laursen. Sagen førte til fyringer i administrationen.

- Jeg synes trods alt, at vi fik håndteret sagen godt - takket være professionel hjælp fra Mike i vores kommunikationsafdeling, afrundede borgmesteren punktet.

Spændende planer

Borgmesteren kom også ind på arbejdet med at få Aggersborg vurderet til at være Verdenskulturarv.

- Jeg har hørt, at det ser godt ud. Vi kan forhåbentlig få en verdenskulturarv nominering. Jeg tror, det kan lykkes i denne byrådsperiode, ellers lykkes det ikke. I byrådet har vi afsat 200.000 kr til arbejdet, fortsatte han. Aggersborg består i hovedtræk af grønt græs. Græs er der også meget af i Gatten.

- Vi ved, at vi får golfturneringen Made In Denmark til Gatten i 2020, men vi kender endnu ikke planerne frem til 2023, hvor golfturneringen håber at nå et budget på 50 mio. kroner. Vesthimmerlands Kommune poster penge i projektet, når det foregår i Vesthimmerland.

Det er i øvrigt penge der ligger ud over de normale turistmidler.

En af de ting vi har gjort arrangørerne opmærksom på, er at vi rigtig gerne vil have, at de melder tidligere ud, hvor næste turnering skal foregå, sagde Per Bach Laursen.

- Noget andet vi glæder os over er vores Folkemøde for Unge. Det arrangement er der andre kommuner, der misunder os, at vi fik den ide, kommer det med et stort smil fra borgmesteren.

Han rundede også i korte træk det kommende byjubilæum for Aars og Aars Svømmecenter.

- Der er noget økonomi der endnu ikke hænger sammen omkring svømmecentret. Men vi er opsat på, at centret bliver til noget. Der tales meget om, hvorvidt det skal være 25 eller 50 meter bassiner, bemærker Per Bach Laursen.

 

Kommentarer
Kim Arvedlund

Eksterne konsulenter indhentet for at spare på ældre og handicappet borgere - ja det går skam rigtigt godt i Vesthimmerland, bare du ikke bliver/er syg, eller som ældre får et dårligt helbred - fy for pokker for en nedværdig måde at behandle mennesker på - og skandalen Byen i Byen - tja - såmændt bare embedsværk der lige gik for meget over grænsen, men hvad, det gik jo kun ud over en del svage borgere og en del af kommunens egen ansatte, som man bare behandlet uværdigt.
Jo Velkommen til Vesthimmerlands kommune!! Og godt gået Borgmester Per Bach Laursen - du er da helt troværdig!!!!!!!!!

Kim Arvedlund

Er mit indlæg også denne gang gemt sig nederst i bunken? For censurering gør man sig jo ikke i, på Aars.dk

aarsadmin

Kære Kim!

Beklager vi ikke kan være alle steder på én gang!

Pga. ændrede deadlines i forbindelse med julen har der været ekstra meget pres på, og først her til aften har vi haft mulighed for at tjekke evt. kommentarer.

Go’ jul!

Hilsen Aars Avis

Kim Arvedlund

Ja der er jo så mange der kommentere i dette forum - og det var da hurtigt at "nyheden" fra Borgmester røg om til side 4.

aarsadmin

Kære Kim!

I skrivende stund er artiklen om borgmesteren på side 3, ikke side 4 under fanen "Nyheder". Det er ikke redaktionen, som placerer nyhederne på undersiderne. I takt med at hjemmesiden opdateres med flere nyheder, rykker de gamle artikler automatisk bagud. Nøjagtig ligesom så mange andre nyhedssites. 

Artiklen kan for øvrigt stadig tilgås på forsiden under fanen "Vesthimmerland".

Go' læselyst - hilsen Aars Avis

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"