Den lokale Rør Cup er stadig ung efter 30 år

Af Ture Damtoft, Lørdag, 22/12/2018 14:33

HÅNDBOLD: Fjerde juledag går det igen løs med håndbold for ungdommen. Rør Cup har 102 tilmeldte hold fra både nær og fjern, og fredag, 28. december samles de i syv haller i Vesthimmerland.

Det er dobbelthallerne i Aars, Løgstør og Farsø og så hallen i Hornum.

Arne Christiansen har været med siden 1990, og han husker begyndelsen på turneringen, der hurtigt blev en succes.

- Det har været en stor og dejlig rejse for klubberne i håndboldklubberne i Aars, Løgstør og Farsø, der ville give børn og unge mulighed for at spille noget bold mellem jul og nytår. Vi ville også gerne have flere med. Det første inviterede hold var Nibe, og så bredte det sig. I år har Lemvig og Horsens et pigehold med, og med 102 hold vil vi helst ikke være større, fortæller Arne Christiansen, der har fået både frivilligprisen og blevet kåret til Årets Kimbrer for hans mangeårige arbejde.

Strømmen gik

Som noget nyt i 2018 er der kommet U8 hold til og U16 hold fra. U8 holdene vil rigtig gerne have lov at komme med, og U16 holdene har nok andet at lave mellem jul og nytår, for der har ikke været mange hold de seneste år. Derfor får U8 drenge og piger chancen i stedet for, og de kan allesammen se frem til at gå hjem med en præmie - som ikke er den sædvanlige.

- Vi bygger på konceptet, at alle skal have det sjovt, og alle har en præmie med hjem. Det har altid været en t-shirt med hovedsponsoren Løgstør Rørindustri, som det hed i starten, og som turneringen er navngivet efter, eller Logstor som det hedder i dag. Der er nye præmier i år, men det skal være en overraskelse for børnene på dagen, siger Arne Christiansen, der godt vil love de unge spillere, at de kan glæde sig.

Hvis ellers alle når frem til hallerne i Aars, Løgstør, Farsø og Hornum. For det er ikke altid problemfrit at have en stor turnering midt om vinteren.

- Der har været et par år med snestorme, men det værste var nok året med strømsvigt. Jeg havde selv sovet over, fordi strømmen var gået, men jeg blev så ringet op af nogle af holdene fra Breum og Roslev. De havde strøm i Salling, men ved færgelejet fik de at vide, der ikke var strøm på i Himmerland, så de måtte blive på den anden side. Der gik lidt tid, inden vi fik strøm igen, og jeg ringede til dem med det samme. Men, med det samme de tog telefonen kunne jeg høre færgen i baggrunden, så de var allerede på vej. Det viser lidt om, hvor populært Rør Cuppen er, siger Arne Christiansen.