Dansk mester i Hornum udelukkes fra eliten

Af Ture Damtoft, Onsdag, 19/05/2021 09:00

Lever op til OL krav men er ikke på landsholdet

SKYDNING: Mie Marie Lassen har vundet medaljer i skydning, siden hun var 16 år.

Medalje- og pokalsamlingen fylder tre skabe og adskillige reoler i hjemmet på Håndværkergade i Hornum, og hun har ”kun” fundet de 40-50 vigtigste frem for fotografen.

For en uges tid siden blev hun også junior-Danmarksmester i disciplinen 15 meter standard-pistol, selvom hun ikke har kunnet træne pga. corona-nedlukning.

Hendes bedste resultater ligger over kravene for deltagelse i EM, VM og OL.

Alligevel er hun ikke en del af eliten i Dansk Skytteunion, for der ligger ikke et elite-center for pistolskytter i nærheden af Hornum.

Det nærmeste er i Vildbjerg vest for Herning, og det er for langt væk.

Mie Marie Lassen har ellers været på junior-landsholdet, men for et års tid siden, blev kravene skærpet, så skytterne nu skal være tilknyttet et elite-center for at komme i betragtning til landsholdet.

- Jeg blev virkelig sur, da de ændrede reglerne. Selvom trænerne i Aars er gode, er jeg gået lidt i stå, fordi der ikke er nogen til at lære mig de svære ting. Det er de små justeringer som fornemmelsen i hånden, og om pistolen holdes præcist, siger Mie Maria Lassen.

Dyr sport

I pistolskydning kan man få op til 600 point på 60 skud, og Mie Marie Lassens bedste resultat i konkurrence er 574 – kravet for udtagelse til OL er 555; men uden at være en del af landsholdet kommer Hornums skytte ikke i betragtning.

Årsagen er ikke kun afstanden til Vildbjerg. Det er også en dyr sport, hvor de aktive selv skal betale for deltagelse. Det løber op i omkring 25.000-30.000 kr. om året, og mere hvis der er internationale stævner.

Penge som Mie Marie Lassens forældre ikke lige kan finde i budgettet, men som i det mindste ville blive billigere, hvis hun kunne være med i elite-centret i Aalborg, som kun er for riffelskytter.- Så ville det være nemt nok med de to gange frem eller tilbage om ugen, og jeg ville ikke skulle have en overnatning. Det ville jeg helst, men de har ikke pladser til pistolskytter, siger Mie Marie Lassen med lidt ærgrelse.

Lånt pistol

Hun har heller ikke det bedste udstyr. Pistolen låner hun, og den er ikke den nyeste model og har derfor ikke et to-trins aftræk, som bruges, når der skal skydes fem skud indenfor 30 sekunder.

- Jeg har været til et stævne, hvor den ikke havde ladt de to sidste skud, så jeg fik to nullere. Det var pinligt at stå til et stævne med det, men den er god til præcisionsskydning, siger Mie Marie Lassen.

Hendes drøm er at komme med til de store stævner, og kommer der en sponsor, vil hun sige ja-tak. Men der er ikke mange penge i skydning, og hun har set flere skytter rejse til udlandet for at have trænings-muligheder.

- De udvandrer, fordi vi ikke har mulighederne her. Nogle gange er der ikke plads på elite-centrene, og selvom man lever op til udtagelseskravene til EM og OL, er det ikke altid, der bliver sendt nogen afsted. Men hvis jeg kunne komme på et elite-center og på landsholdet igen, ville jeg i det mindste have en chance, siger Mie Marie Lassen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"