Cykøl ryttere gjorde holdt i Aars

Af Torsten Hansen, Onsdag, 30/06/2021 07:00

Tour de Biere fik læsket ganen hos Skjold Burne

AARS: På mange måder ligner de et helt almindeligt cykelhold på tur. Men for de grønklædte cyklister handler det ikke om at komme først. Samtidig er det vigtigt at udvælge de bedste steder at holde pauser - og det har Tour de Biere forstået.

Mandag formiddag nåede de 33 ryttere til Aars. De kom ad Himmerlandsstien og gjorde holdt nær Kimbrertorvet. Ikke for at få fyldt vand i dunkene, men for at besøge Skjold Burne, der blandt Ølentusiaster er kendt for at have et rigtigt flot sortiment af øl. Og det var netop øl de glade mennesker glædede sig til at læske ganen med. De håbede bestemt ikke at blive budt på en almindelig pilsner fra fad, og det var heller ikke hvad Mogens og Anette Kristensen havde fundet frem til de ølkyndige cykelryttere.

De blev budt på smagsprøver på tre forskellige belgiske øl.

Humøret var højt, og det blev ikke sænket efterhånden som øllet kom i glasene.

- Vi kender trappist.dk og ved de har en masse godt øl, derfor har vi valgt at lægge turen her forbi, siger Søren Pedersen, der er turleder for Tour de Biere 2021.

Han har sammen med et par af de øvrige været med til at udvælge de cirka 30 steder rytternes ganer skal forkæles under vejs.

- Vi startede i Herning i lørdags, så har vi været over Viborg og senest hos Ugelris Gårdbryggeri. Vi kører i otte dage, og kommer til at køre cirka 640 kilometer, hvis vi ellers kan finde vej, griner Søren Pedersen.

Danske Ølentusiaster har gennem flere år har en årlig tur - kaldet Tour de Biere, hvor deltagerne har besøgt bryggerier og udskænkningssteder over hele landet. I år er den yngste deltager 32 år og den ældste 79 år, så det er en tur for alle.

Der bliver også sørget godt for rytterne.

- Vi har faktisk hele tre følgebiler med og vores egen kok, så der bliver sørget for os, forklarer Søren Pedersen, mens han smager på det belgiske øl i Aars.

Mogens Kristensen fortalte lidt om butikkens historie, mens flaskerne blev åbnet. Oprindeligt begyndte familiens øleventyr med en online forretning trappist.dk, men efter nogle år blev den udvidet med forretningen i Aars.

- Nu har vi 305 forskellige belgiske øl, siger Mogens Kristensen.

Efter en lille halv times pause i Aars begav rytterne sig atter i sadlen. Næste stop på turen var planlagt til at være Nibe, hvor Nibe Bryghus var klar med kolde øl fra deres egen produktion.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"