Covid-19: Vaccinecentre i alle kommuner - smittetal falder yderligere i Vesthimmerland

Af Ture Damtoft, Fredag, 08/01/2021 14:47

VESTHIMMERLAND: De positive tendenser fortsætter i både Vesthimmerland og Danmark.

Det seneste døgn er der konstateret for anden dag i træk konstateret bare tre nye tilfælde i Vesthimmerlands Kommune, og i takt med at andre bliver erklæret raske, er antallet af smittede over de seneste syv dage nu faldet til 33 fredag 8. januar.

Et fald på 10 siden tirsdag 5. januar.

Incidenstallet er for første gang i et par uger faldet til under 100, det ligger på 90,1, og Vesthimmerland er rykket endnu en plads ned på listen over de 98 kommuner og indtager i dag en rigtig god plads som nummer 90.

- Det er rigtigt, at det er positivt, men effekterne af nytårsaften kan vi ikke se endnu. Vi glæder os selvfølgelig over, at smittetallet falder, men vi skal holde ved nu, og så afventer vi tallene i næste uge, hvor vi kan se, om vi har haft en for løssluppen nytårsaften, siger borgmester Per Bach Laursen.

Vaccinations-indsatsen begyndte også i denne uge, hvor alle beboere og personale på plejecentrene i kommunen fik første af to doser vaccine.

- Det er jeg meget glad for. Det har jo været en af mine store bekymringer de seneste 10 måneder med plejecentrene og beboerne og personalet der. Men det betyder jo ikke, at vi kan løse op for besøgsrestriktionerne endnu, for immuniteten skal først indtræffe, siger Per Bach Laursen.

 

6000 doser vaccine

Region Nordjylland meldte for 30 minutter siden, at der vil blive oprettet vaccinecentre i alle kommuner.

Det ligger endnu ikke fast, hvor det bliver i Vesthimmerlands og Rebild Kommuner.

Vaccinationerne begynder i Rebild Kommune onsdag 13. januar, hvor det er udsatte ældre over 65 år og i enkelte tilfælde yngre udsatte med alvorlige kroniske sygdomme som fibrose, der modtager vaccinen.

Hvornår der bliver vaccineret i Vesthimmerlands Kommune, vidste regionsdirektør Anne Bukh ikke, da Aars Avis talte med hende.

- Det bliver så hurtigt, vi kan etablere et vaccinationscenter. Vi er i meget tæt kontakt med kommunerne, og jeg vil tro, vi har en aftale med Vesthimmerlands Kommune tidligt i næste uge, siger Anne Bukh.

Hun oplyser videre, at der er blevet vaccineret i alt ca. 18.000 borgere i regionen, samt at der forventes levering af 6000 doser vaccine om ugen frem til februar.

- Så håber vi meget på, at vi får flere doser vaccine, om det så er Pfizer/Biontech eller Moderna vaccinen, siger Anne Bukh.

Oprettelsen af et vaccinecenter også i Vesthimmerlands Kommune gør en stor forskel for bogerne, mener borgmesteren.

- Det ville have givet nogen udfordringer med kun tre vaccinecentre, og det er en glædelig nyhed, at der nu kommer 11. Når vi får et vaccinationscenter i Vesthimmerlands Kommune, skal vi nok finde en løsning for alle borgere, siger Per Bach Laursen

 

 

På landsplan er der konstateret 1660 nye tilfælde af 96.905 testede.

En positiv-procent på 1,71 pct. og dermed igen et fald - i går torsdag var den på 1,78 pct.

864 er indlagt - 122 nyindlagte. En stigning på tre patienter over det seneste døgn. 138 på intensiv og 79 i respirator.

Yderligere 30 er døde - i alt nu 1517 dødsfald af 178.497 tilfælde og en dødsrate der fortsat er på 0,8 pct.

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"