Covid-19: Uændret smittetryk - tre nye tilfælde i Vesthimmerland

Af Ture Damtoft, Fredag, 11/12/2020 14:30

VESTHIMMERLAND: Man kan vel godt sige heldigvis til, at Vesthimmerland ikke er blevet pålagt yderligere restriktioner ligesom de 69 kommuner over hele landet, som i dag må se kulturtilbud lukke ned. Men der er forhåbentlig ingen, som ikke ser med urolige øjne på tallene for hele landet. Også selvom det ser relativt fornuftigt ud i Vesthimmerland, og også selvom de fleste - hvis ikke alle - af os er godt og grundigt trætte af Covid-19. Ja, vaccinen er på vej, men det føles godt nok langt væk. Til den tid kan vi bare prøve at blive ved og ved og ved med at holde afstand, spritte af og bære mundbind. Det er forhåbentlig, de kun sidste par kilometer på den pandemi-marathon vi alle har været på, og selvom benene er nok så trætte, så skal vi i mål.

 

 

I Vesthimmerland var der det seneste døgn tre nye tilfælde af corona-virus - antallet for smittede over syv dage er i dag fredag 11. december steget med en enkelt til 12. Det giver en incidens rate på 32,8 - den fjerdelaveste i hele Danmark! Så hurra for det, men så er der altså lige for anden dag i træk konstateret over 3000 nye tilfælde - helt nøjagtigt 3.075 af 109.220 prøver. En positiv rate på 2,81 procent - som i det mindste er et lille fald i forhold til i går. Stadig med hele Københavns-området og Sjælland med den uønskede førerposition.

 

 

Men i Jylland er der også kommet flere "mørkerøde kommuner". For to dage siden var der kun Aarhus, Holstebro og Struer. Nu har de fået selskab af Ikast/Brande, Randers, Skanderborg og Aalborg. Antallet af indlæggelser går også den forkerte vej. Der er indlagt yderligere 19 det seneste døgn, og der er 88 nye indlæggelser. I alt er der 361 indlagte med 48 på intensiv og 27 i respirator. Ni er døde af corona, i alt har virussen nu kostet 927 livet i Danmark.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"