Covid-19: 859 nye smittede - 10 tilfælde i Vesthimmerland - plejepersonale bekræftet smittet

Af Ture Damtoft, Fredag, 23/10/2020 14:12

OPDATERET 14:35 fredag 23. oktober.

VESTHIMMERLAND: Det går den forkerte vej langt de fleste steder, og de 859 nye bekræftede tilfælde i Danmark er det højeste antal på ét døgn overhovedet.
44.244 er blevet testet, af dem 13.478 for første gang.
I Vesthimmerland er vi gået fra et eller to tilfælde for en uges tid siden til i dag fredag 23. oktober 10 bekræftede tilfælde på syv døgn.
Nu er der også konstateret Covid-19 hos kommunens personale, og det betyder besøgsrestriktioner og lukning.
- Det er jo forventeligt, at det også vil stige lidt hos os. Vi ligger og bølger lidt frem og tilbage. Det væsentlige for os er, at det ikke kommer ind på vores plejecentre, og det har vi desværre fået nu, siger Anne Krøjer, sundhedsdirektør i Vesthimmerlands Kommune.
Der er tale om en ansat ved plejecenter Solvang i Aars og en ansat ved aktivitetscenteret i Farsø, der ligger i tilknytning til plejecenter Højgården.
Ingen af de to udviser symptomer.
- De er begge blevet opfanget i forbindelse med vores systematiske tests med al vores plejepersonale. Det var inden de fik symptomer, og vi har med det samme ingangsat smitteopsporing i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed
- Vi har besluttet, at indtil vi har fuldstændigt overblik over smittespredningen, har vi besøgsrestriktioner på plejecenter Solvang i Aars og aktivitetscenteret i Farsø er lukket. Vi tester selvfølgelig både personale og beboere på Solvang og personale og brugere i Farsø. Såvidt jeg er orienteret, har vi gennemført den første test af alle beboere og personale på Solvang og aktivitetscenteret i Farsø. Vi venter i spænding på, at resultaterne tikker ind, og håber selvfølgelig det bedste. Vi er godt klar over, at det her har stor betydning for både beboere og pårørende, at vi lukker ned, men vi gør det selvfølgelig for at begrænse smitte, siger Anne Krøjer.
Besøg kan stadig foregå udenfor, og hvis der er en kritisk situation kan besøg foregå indenfor efter aftale med plejecentret.
I nabokommunen Rebild med byerne Nørager, Suldrup, Sønderup og Haverslev går det også den forkerte vej.
I går var den kommune under den kritiske grænse på 20 tilfælde pr. 100.000 indbyggere. De ligger nu på 29,9 med ni bekræftet smittede.
I Vesthimmerland er tallet på 27,3 smittede pr. 100.000 indbyggere
På landsplan er der tre døde det seneste døgn, og i alt er 697 nu døde af Covid-19.
125 er indlagte, det er én mere end i går. 18 er på intensiv og af dem er 13 i respirator.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"