Carpe Diem lancerer sponsorklub i hele Vesthimmerlands Kommune

Af Ture Damtoft, Torsdag, 05/12/2019 10:12

Forening og erhvervsliv sammen om at hjælpe udsatte til et bedre liv

VESTHIMMERLAND: - Når hun har lagt pigerne i seng, går hun ud for at skrælle, så de har mad dagen efter. Hun har 800 kroner, når alt er betalt, siger en rørt Poul Erik Jensen om den seneste ansøgning fra en enlig mor, der bare gerne vil give sine to børn julemad og en lille gave juleaften.

Ansøgningen er kommet til foreningen Carpe Diem, som Poul Erik Jensen tog initiativ til for ni år siden.

I år bliver der givet julehjælp til 62 børn og familie, og resten af året er der hjælp til f.eks. at holde børnefødselsdag.

Det kræver naturligvis penge på foreningens bankkonto.

Nu har de lanceret en sponsorklub for både virksomheder og private i hele Vesthimmerlands Kommune, hvor man kan være guld-, sølv- eller bronzesponsorer.

Den første guldsponsor er Fjelsø i Aalestrup, og ejer Niels Mogensen kom både med ideen og tegnede det første guld-sponsorat.

- Som de fleste andre, har vi travlt, og tid er en knap faktor, således kan vi bedst bidrage med lidt økonomi, siger Niels Mogensen om støtten til Carpe Diem, som har været kontant og moralsk.

A og B hold

- Jeg har været heldig at få gode værdier med både hjemmefra, men også fra spejderbevægelsen, hvor det er en naturlig ting at give en hånd til andre som ikke har fået de samme muligheder, som os andre. Vi har alle en forpligtigelse i forhold til samfundet og hinanden, siger Niels Mogensen.

Han har derfor sagt ja flere gange, når Poul Erik Jensen har henvendt sig for en økonomisk håndsrækning til Carpe Diem, der straks rækker hånden videre ud til kræftramte eller socialt udsatte børn, unge og deres familier.

Det har Poul Erik Jensen og de andre ildsjæle i foreningen gjort gennem ni år, og formanden synes, det går i den gale retning med antallet af ansøgere.

- Vi er på vej til at A og B hold i Danmark. Det er et samfundsproblem og især et socialt problem. Jeg har ikke meget fidus til det offentliges hjælp, hvis ikke vi havde de frivillige kræfter, så det endnu mere forfærdeligt ud, siger Poul Erik Jensen, der anslår, at Carpe Diem nok modtager mindst dobbelt så mange ansøgninger i 2019 end for bare fem år siden.

Det vækker genklang hos Niels Mogensen.

- Vi tager det som en selvfølge at have råd til fornødenheder i dag. Vi har generelt oplevet en stor stigning i velstand, men de dårligst stillede børn fra trange kår, er ikke blevet bedre stillet, tværtimod. De fleste af os har fået det meget bedre, men forskellene er blevet for store. Det er nok lidt nemmere for os at ville støtte mennesker, som bliver ramt af alvorlig sygdom eller katastrofe. Men det er lidt sværere at få støtte til dem, der bare ikke har fået de samme muligheder som os andre og har det svært. "De må klare sig selv", tænker vi nok, og der har Carpe Diem en vigtig sag for også at hjælpe dem, siger Niels Mogensen.

"Lille Britta Nielsen"

Gennem foreningen kan familier få hjælp til at fra julegaver og julemiddag til psykologhjælp og efterskoleophold.

Er der et særligt ønske, kan der søges om det.

Men, det skal være værdigt trængende, som det bliver sagt med fasthed i stemmen af Poul Erik Jensen, der nogle gange er blevet mildest talt forbavset over totalt uberettigede ansøgninger.

- Vi havde en familie, der søgte tilskud til fritidsaktiviteter for deres børn. Det viste sig, der var en indtægt på over 800.000 kroner i husstanden. Det forbavser mig virkelig, at man kan finde på at søge støtte, når man tjener så godt. Så ville de have fået penge, som i stedet kan gå til nogle børn, der virkelig trænger til dem, siger Poul Erik Jensen med en forarget hovedrysten over den "lille Britta Nielsen" familie.

Heldigvis hører den slags til undtagelserne, og foreningen går nu alle ansøgninger nøje igennem - også sammen med den pågældende kommune - for at sikre sig, det altid er værdigt trængende, som også får støtten.

- Hvem siger, barndommen er sorgløs og uden skilsmisser, psykisk syge forældre, forældre der sidder i fængsel eller noget andet. Der er nogen, som kommer med en svær baggage, og som ikke kan hjælpe sig selv uden selv at få hjælp først. Det kan vi give dem, og for eksempel et efterskoleophold er en rigtig god måde at hjælpe med både skolegang og til at give børnene et fællesskab at være en del af. Vi får flere donationer helt uopfordret, og nogle vil gerne være anonyme. Det vigtigste for dem er at hjælpe, siger Poul Erik Jensen.

Niels Mogensen foretrækker også at være anonym, men han vil gerne slå et slag for Carpe Diem, og opfordrer andre til at støtte op om projektet.

- Det er fantastisk, at Poul Erik og de øvrige ildsjæle i Carpe Diem har tiden og lysten til at arbejde for foreningen og alle de børn og unge, som de hjælper, siger Niels Mogensen.

Indtil videre har VW, Treco og tømrer Torben Halkjær også tegnet sponsorater, og Poul Erik Jensen er for tiden på besøg hos virksomhederne i Aars.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"