Brygger øl med blinde over Zoom

Af Torsten Hansen, Tirsdag, 09/02/2021 14:46

AARS: Anders Berthelsen fra Bryglageret.dk i Vesterbølle prøver lørdag, 11. februar kræfter med sit første online ølbrygningskursus. Udover at være online for første gang er det også hans første kursus for blinde kursister.

- Der er 100 steder, det kan gå galt. Men jeg forsøger at forberede mig så godt, jeg kan, siger Anders Berthelsen.

Fra gården i udkanten af Vesterbølle har han travlt med at gøre klar til det kommende kursus. Ikke nok med at han ikke før har afholdt onlinekurser, han har ikke erfaring med programmet Zoom og han kender heller ikke så meget til blinde og svagsynede, som er målgruppen for hans første kursus.

Dansk Blindesamfunds kreds i Aalborg havde booket Anders til et kursus for medlemmerne i kredsen, men så blev forsamlingsforbuddet sænket og kurset hang i en tynd tråd.

Aalborgkredsen, hvor Gitte Micheelsen, Aars, er med i bestyrelsen, foreslog Anders Berthelsen at lave kurset på Zoom i stedet, da Dansk Blindesamfund i forvejen var i gang med at arrangere en række online arrangementer. Samtidig deltog Anders Berthelsen i et online ølsmagningskursus, hvor der var omkring 1500 deltagere, så han tænkte: ”hvis de kan lave sådan et arrangement online, så kan jeg vel også lave et lille kursus”.

Anders Berthelsen takkede ja til udfordringen og gik i gang med forberedelserne. Mens Gitte Micheelsen satte projektet sammen for de blinde.

Ølbrygningen kommer til at foregå på den måde, at den blinde guides af Anders Berthelsen, og samtidig er der ved hver blind deltager også en seende.

Øvelse

For at forberede sig har Anders Berthelsen blandt andet fået hjælp af en kammerat, der blev sendt igennem en omgang ølbrygning med bind for øjnene. Da det gik godt, svandt angsten en smule.

- Efter frygten har lagt sig, glæder jeg mig faktisk til at komme i gang, forklarer Anders Berthelsen.

- Det vigtigste ved ølbrygning er, at det skal være hyggeligt, hvis du spørger mig. Hvis deltagerne hver især også får fem liter god øl ud af det, er det da fantastisk.

Anders Berthelsen håber, at han gennem online ølbrygningskurser kan sprede endnu mere hygge og glæde ved ølbrygning landet over.

- Nu er adressen pludselig ikke så vigtig. Så er det bare logistikken med at få sendt bryggeudstyret ud til alle deltagere, siger Anders Berthelsen og vender tilbage til sin egen ølbrygning, som koger i køkkenet på gården.

 

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"