To brødre fra Aars udgiver deres første single

Af Torsten Hansen, Torsdag, 02/04/2020 13:21

Nummeret er blevet til i Aars, Paris og Afghanistan

AARS: I disse tider kan det føles som om der ingenting foregår ud over corona. Men det er næppe derfor brødrene Hans og Philip Gass har valgt at kalde deres første fælles singleudgivelse for ”Ingenting”.

De to brødre fra Aars er henholdsvis 23 og 14 år, og debutsinglen handler om ulykkelig kærlighed og hvordan et føles at miste kærligheden, så titlen er mere en beskrivelse af en følelse.

Aldersforskellen på de to brødre gør, at deres oplevelse af kærligheden og det at miste den, opleves ud fra forskellige perspektiver, og det afspejles i teksten.

Singlen udgives 24. april.

- Vi udgiver singlen på steamingtjenester og via DIGIDI, forklarer Philip Gass, der trods sin unge alder har skrevet og spillet størstedelen af det instrumentale i nummeret. Storebror Hans Gass står for at skrive tekst og producere.

”Ingenting” er et nummer præget af en Lo-Fi, jazzet feeling og poppet R&B vokal.

- Nummeret har været med vidt omkring. Teksten blev skrevet under et coaching-forløb, i Frederikshavn, med nogle af Danmarks største sangskrivere: Michael Møller fra Moi Caprice & The Mountains og Sunx. Indspilningen foregik på et hotelværelse i Paris og det meste af produceringen er sket under min udsendelse med militæret, siger Hans Gass, der i dag bor i Aalborg.

Indspilningen i Paris er et kapitel for sig.

- Hans gav mig et forlænget weekendophold i Paris i konfirmationsgave. I december var vi sammen dernede. Vi sad på hotelværelset og lavede nummeret. Coverbilledet til singlen er også taget i Paris. En aften vi var ude og spise, der så vi et sted med noget lys, vi synes var vildt fedt. Derfor tog vi billedet lige der, forklarer Philip Gass.

De to brødre har forskellig indgang til musikken lige nu. Philip Gass har gået til klaver i fem år i Kulturskolen i Vesthimmerland. Han har også været med i Vesthimmerlands talentklasse - og så er han blevet inspireret af storebror Hans.

Hans Gass er forsanger og sangskriver i bandet Lillevangen, som har spillet ved både Smukfest, Nibe Festival og andre store koncerter rundt omkring i Danmark. Bandet har blandt andet været opvarmning for Scarlet Pleasure, Bogfinkevej og Aksglæde.

Selve nummeret "Ingenting" blev ikke alene skabt i Paris.

- Vi begyndte, inden Hans tog med militæret til Afghanistan. Siden har vi sendt det lidt frem og tilbage mellem os. Det er selvfølgelig lidt sværere end, hvis vi sad sammen, vurderer Philip Gass.

Nummeret ”Ingenting” er de to brødres første af mange numre sammen, forventer de, og Philip Gass’ debut på den danske musikscene.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"