Borgere kan opleve Aars ''set fra oven”

Af Thorkil Christensen, Onsdag, 12/08/2020 07:00

Turistforeningen arrangerer besøg i Aars Vandtårn 

AARS: Alle som har lyst til at opleve Aars by ”set fra oven”, får muligheden onsdag aften, 19. august.

Turistforeningen for Aars og Omegn arrangerer et besøg i vandtårnet som ejes af Grethe og Finn Mathiasen. Besøget bliver et led i festlighederne i anledning af Aars bys 150 års jubilæum, og for en beskeden entre, som går til turistforeningens slunkne kasse, bliver det nu muligt at høre nærmere om vandtårnets historie og om Grethe og Finn Mathiasens tanker med købet i 1992.

Det seks etager høje vandtårn ved Møllevej havde stået ubenyttet hen i en årrække, da Grethe og Finn Mathiasen i sin tid afgav et bud på det. De havde planer om både butik og kontorlokaler i tårnet der blev sat gennemgribende i stand, bl. a. med en ny trappe mellem de fire etager, nye toiletter og meget andet. Grethe Mathiasen drev herefter i nogle år sin forretning ”Den røde tråd” fra vandtårnet.

- Men vi fik så meget andet at se til, siger Finn Mathiasen og hentyder til sit salg af virksomheden Lyngsø Industri og jobbet som bestyrelsesformand for Jutlander Bank der blev til ved en fusion mellem Sparekassen Himmerland i Aars, hvor han også var formand, og Sparekassen Hobro.

Derfor har vandtårnplanerne været lagt lidt til side i nogle år, men nu er der nye planer efter opkøb af et par naboejendomme, og dem vil Grethe og Finn Mathiasen sandsynligvis løfte sløret lidt for ved besøget i tårnet.

Vandtårnet er også een af byens turistattraktioner og der skiltes mod tårnet i Himmerlandsgade. Fra toppen er der en enestående udsigt over Aars by, og selv om Grethe Mathiasen siger at udsigten i øjeblikket er lidt spoleret af bladene på træerne, så er det alligevel en oplevelse at gå til tops og skue ud over landskabet.

Oprindelig er vandtårnet opført på et areal, som frem til 1930 tilhørte Dalgården og gårdejer Marius Auken. Marius Aukens datter, Eva Auken, vil være til stede ved vandtårnsbesøget sammen med Niels Johannesen, Aars, der har en lang karriere i bestyrelsen for Aars Vandværk. De to vil supplere hinanden i en kort fortælling om vandtårnet inden deltagerne bliver lukket ind og op ad trapperne holdvis.

- Turistforeningen vil gøre besøget ekstra festligt med lidt vand og vin. Bestyrelsen ved, at når man kommer ned fra højderne kan det være godt med et lille glas, og det bliver der sørget for ved arrangementet, hvor vi følger Corona-reglerne om afstand til hinanden og har håndsprit til rådighed, siger turistforeningens formand, Poul Damgaard.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"