Blære kæmper for at få kommunale byggegrunde

Af Torsten Hansen, Onsdag, 10/04/2019 08:22

Initiativgruppe: Vi har interesserede, der gerne vil bygge i Blære

Af Torsten Hansen

BLÆRE: - Der er kun to huse til salg i Blære, og vi har en liste på otte personer, der gerne vil bygge eller leje en bolig i Blære, siger Jeanet Frederiksen, som er en af seks i en initiativgruppe der har henvendt sig til Økonomiudvalget for at få dem til at beslutte, at Vesthimmerlands Kommune skal købe og byggemodne grunde i Blære.

- Vi synes, at det er forskelsbehandling, når kommunen har grunde i nogle af de andre små byer, men ikke i Blære. Vi ved, at nogle af dem der vil bygge i Blære er førstegangs boligejere. For dem kan det være ekstra svært selv at stå for alting, når de skal bygge. Det er mere sikkert at købe en kommunal byggemodnet grund, forklarer Jeanet Frederiksen. Hun mødes af en positiv tilgang fra borgmester Per Bach Laursen, som dog ikke er parat til at love noget med det samme.

- Jeg synes, det er et godt initiativ. Jeg har tidligere haft møde med folk fra Blære om samme emne. Desværre har vi erfaring for, at der er en vis risiko ved at købe jord i de små byer - en risiko for at vi ikke får det solgt igen, forklarer Per Bach Laursen.

Men han er ikke på forhånd afvisende over for ønsket fra Blære.

- Vi kan konstatere, at der er et godt sammentømret lokalsamfund i Blære. Men jeg tror, at vi bliver nød til at stille flere spørgsmål til initiativgruppen, inden vi beslutter os, lyder det fra borgmesteren. Han kunne godt tænke sig listen med interesserede, men er samtidig klar over, at den under alle omstændigheder kun vil være retningsvisende.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"