Ballademagere i Aars fik en lærestreg

Af Ture Damtoft, Onsdag, 05/12/2018 13:14

AARS: Seks unge ballademagere i Aars kan imødese en regning på udbedring af byens julebelysning.

Efter en glad og pænt våd aften “møblerede” de unge rundt på julebelysningen i Himmerlandsgade i Aars. Det skete natten til fredag. De var ikke opmærksomme på, at deres handlinger blev videooptaget og det bevirkede, at de blev genkendt - og blev beordret til at udbedre skaderne. De unge var meget tjenstvillige, men bliver præsenteret for en regning på elarbejde udført af en installatør.

Hærværket blev opdaget af Jørgen Sørensen fra Aars Handelsstandsforening, der med det samme tog kontakt til Erhvervsskolerne Aars, og med lidt praktisk pædagogik meldte fem af de unge ballademagere sig.

- Jeg kaldte over højttaleren om morgenen i mandags, og de fik en times tid til at melde sig, inden vi gik til politiet. Der gik 10-15 minutter, så stod fem af dem på mit kontor, og det var tydeligt, de var flove over det. Vi aftalte, at de rettede op på de skader, de kunne, og resten må de betale for, fortæller administrationschef Knud Erik Segerstrøm.

Den praktiske tilgang får stor ros fra Jørgen Sørensen, der heller ikke så nogen anledning til at eskalere problemet, så længe der blev rettet op på hærværket.

- Det er jo sådan noget, der sker. Og vi har vel også selv været unge engang og lavet nogle dumme ting. Det er altid ærgerligt, når sådan noget sker, men jeg tror aldrig, den flok her laver noget lignende. Der skal også give kæmpe ros til Erhvervsskolerne for deres kompetente ledelse, når nogen af deres elever har opført sig forkert, siger Jørgen Sørensen.

De fem unge, som medlte sig, tog straffen uden at kny sig.

- De syntes, det var fair. Og de syntes heller ikke, det, de havde gjort, var sjovt, da de var blevet ædru igen. De opførte sig som voksne og stod frem og tog ansvar. Når skaderne så er udbedret, er der ikke flere konsekvenser for dem. Den sjette elev, som ikke meldte sig, har fået en skriftlig advarsel, fordi han ikke tog sin del af ansvaret, fortæller Knud Erik Segerstrøm, der er enig med Jørgen Sørensen i, at den praktiske løsning også er en god lærestreg og et godt forebyggende redskab.

Kommentarer
Kai Kanstrup

ja sådan gjorde vi også for 40 år siden og det hjalp, Ved godt vi lever i en anden tid nu, Men de unge mennesker burde vide hvad man bør og gør, og ødelægger man ja så må man betale, God jul,

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"