Aktiv tyv i den Vesthimmerlandske sommer

Af Ture Damtoft, Fredag, 19/07/2019 09:29

VESTHIMMERLAND: Politiet har på samme dag modtaget to anmeldelser om formodentligt den samme gerningsmand.

Han bliver beskrevet som 170 cm høj, sort hår, skægstubbe, østeuropæisk af udseende, havde mørkeblå t-shirt og jeans på og taler maksimalt gebrokkent dansk.

Begge anmeldelser er fra den vestlige del af Vesthimmerlands Kommune, men med så stor afstand mellem hændelserne, at gerningsmanden kan være hvor-som-helst både i og udenfor Vesthimmerland.

Den første anmeldelse kom fra plejehjemmet Bøgely i Løgstør torsdag formiddag, 18. juli. Her er der fri adgang, og det havde manden benyttet til at gå ind på et værelse og begynde at rode i skuffer.

Personalet fik fremvist et rumænsk ID men lykkedes ikke med at tilbageholde manden.

Den næste anmeldelse kom fra et ægtepar bosiddende på Viborgvej i Strandby ved 14.30 tiden. De havde været igang med havearbejde og have låst entrédøren. Gerningsmanden havde fundet en nøgle til huset i et værksted og havde fået adgang til huset.

Han stjal et ikke oplyst beløb i danske kroner og EUs euro samt en halskæde og en ring af hvidguld og med brilliant vedhæng til en ikke oplyst værdi.

Her var det et vidne - nemlig en kvinde som bor tæt på ægteparret. Hun så manden, da han pludselig stod på hendes terrasse, mens hun sad og så fjernsyn. Det skete kl. 14.50, og hun spurgte ret naturligt, hvad i alverden han lavede på hendes terrasse.

'Hotel, hotel', fremstammede manden, inden han fortrak.

Beskrivelsen af manden på plejehjemmet i Løgstør og manden i Strandby ligner hinanden så meget, at politiet har en stærk formodning om, at der er tale om samme person.

Hvorvidt han prøver igen et andet sted, kan politiet kun gisne om, men ser nogen en mand, der matcher beskrivelsen, hører politiet gerne om det så hurtigt som muligt.

Kommentarer
Anonym

Jeg har fået stjålet en pose med herrebælter fra min stand på Muslingefestivalen i Løgstør søndag eftermiddag. 6 herrebælter med vendbare spænder. Til en værdi af 300 kr. pr. stk.
Så hvis I bliver tilbudt sådan nogen, så kontakt venligst Boutique Bentes Corner i Skivum.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"