Agro Nord: 12 timer i landbrugets tegn

Af Ture Damtoft, Fredag, 28/02/2020 10:29

Formanden for Agro Nord dyrskuet, Henrik Dalgaard, er selv kvægbonde og glæder sig til messen onsdag, 4. marts.

- Personligt bruger jeg de lokale skuer til at møde mine kollegaer, samt dem vi handler med. Der er altid nye spændende ting at få med sig hjem, som kan effektivisere hverdagen, siger Henrik Dalgaard.

Med 109 udstillere i af maskiner og inventar bliver der fyldt godt op i Hal1 i Messecenter Vesthimmerland, og i Hal2 og 3 er der hhv. præsentation og klargøring af dyrene fra de godt 60 udstillere af kvæg.

Blandt dem er for første gang otte avlsgrupper fra sæd-firmaer.

- Avlsmaterialet er et vigtigt led i at sikre, at vi har stærke køer, en god ydelse og dermed en høj produktionsøkonomi i kvægbrugene i Danmark. At hele otte firmaer kommer med deres avlsgrupper viser med al tydelighed, at de er sikre på at finde deres målgrupper på Agro Nord, siger Henrik Dalgaard.

Klipning en kunst

Der er også fremgang i antallet af udstillede dyr. I 2019 var der omkring 180, men i år ser tallet ud til at komme lidt over 250.

- Det er en fornøjelse at se, så mange ønsker at vise deres bedste dyr frem, og så er alle landmænd jo også konkurrencemennesker. Hvem drømmer ikke om at få skuets smukkeste ko eller kvie? Men, det kræver jo hårdt arbejde, netop fordi alle gør deres ypperste for at tage førstepræmien, siger Henrik Dalgaard.

En af de ypperste ting er at få koen eller kalven klargjort ikke bare helt, men helt fuldstændig præcist rigtigt. Derfor skal de klippes, så de fremstår så skarpt som overhovedet muligt.

Det er efterhånden blevet lidt en kunst i sig selv, og for første gang bliver der hold DM i dyrskue-klipning på Agro Nord.

- Det er en hel kunst i sig selv, og vi ser meget frem til de første danmarksmesterskaber, som forhåbentlig bliver en årligt tilbagevendende begivenhed. Og, vi lover igen i år masser af røg og lys, når de bedste dyr på skuet skal findes. Så tag din nabo med og vi vil gøre hvad vi kan for at i får en god oplevelse. Rammerne er på plads til det. Agro Nord viser endnu engang, at den har sin berettigelse. Der bliver totalt fyldt med udstillinger, der henvender sig den professionelle landmand. Mange lokale firmaer er med, og rigtig mange foretrækker også at møde sin lokale sælger på Agro Nord, siger Henrik Dalgaard.

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"