Aars samlede ungdommen til dag om muligheder

Af Ture Damtoft, Torsdag, 19/09/2019 14:31

AARS: De unge har så mange valg, der skal tages, og så mange muligheder der skal vælges mellem.

Med Folkemødet For Unge i Aars hjalp uddannelser og virksomheder fra hele Vesthimmerlands Kommune de unge til at træffe det rigtige valg - eller i det mindste blive klogere på, hvad der er at vælge imellem.

2000 unge fra alle skoler i Vesthimmerlands Kommune mødte i Aars Lystanlæg og ved Aars Skole 95 virksomheder for at få mere at vide om alle de jobs, de kan arbejde mod.

Nogle gange til stor overraskelse for de unge.

- Jeg havde tænkt på at blive sygeplejerske og tænker stadig, det er den vej jeg vil med at hjælpe mennesker. Men på sygehusets stand, fandt jeg ud af, at de rer så mange andre ting, man kan blive. Så jeg har fået en masse ideer og lært en masse om jobs, jeg slet ikke vidste eksisterede, fortæller Caroline Pedersen fra 8.A på Farsø Skole, som i øvrigt vandt kagemanden på Agri Nords stand, om hendes dag.

Hun siger det samme som de andre unge, Aars Avis talte med.

Meget få fik lagt sig fast på et job for fremtiden, men alle lærte noget nyt - og så var det ikke mindst en sjov dag.

- Jeg er rimelig afklaret med at skulle på gymnasiet, så jeg er ikke rigtig blevet klogere. Men jeg synes, dagen er god, fordi man lærer en hel masse om andre jobs. Jeg vidste f.eks. ikke, at tømrere arbejdede med så mange materialer, og at regning er vigtig for dem, fortæller Ann-Sophie Ginnerup fra 9.B. på Løgstør Skole, mens hun hamrer et søm i et fuglebur på en stand.

Fra Erhverv Væksthimmerland er erhvervschef Dan Skovgaard begejstret over både de unges men også virksomhedernes engagement på dagen.

- Vi skal gøre Vesthimmerlands Kommune til et attraktivt sted at bo, og det gør vi i høj grad ved at have gode jobs. Sådan en dag bringer virksomheder og de unge sammen, så de kan se deres muligheder i livet, siger Dan Skovgaard.

Dagen sluttede med stand-up komik på scenen ved Aars Lystanlæg, hvor Jakob Thrane blev taget imod med kæmpe bifald, ulvefløjt og high-fives.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"