90.000 kr. til 111 ansøgninger om julehjælp i Aars

Af Torsten Hansen, Lørdag, 07/12/2019 07:00

Auktion af to kunstværker går til julehjælpen

AARS: Med bemærkningen ”90.000 kr. banko”, kunne Dansk Folkehjælp Vesthimmerland torsdag lukke for den lokale indsamling på en time med et flot indsamlingsresultat til afdelingens julehjælp. Lokale erhvervsfolk kontaktede telefonisk Vesthimmerlands erhvervsliv, som gav tilsagn om nævnte bidrag.

- Selv om de 90.000 kr. ikke kommer op i en størrelsesorden med de store byer, er det grund til at være stolte over resultatet. Indsatsen fra indsamlerne og viljen til at give økonomisk støtte hos erhvervslivet bevirker, at vi i forhold til kommunens indbyggertal står i første række, understreger formand Herdis Brix, Dansk Folkehjælp, Vesthimmerland.

Der er indkommet 111 ansøgninger om julehjælp, hvilket er et fald på syv set i forhold til sidste år. For at komme i betragtning til julehjælpen, som har en værdi af 1500 kr., skal ansøgerfamilierne være enlige forsørgere på overførselsindkomst. Tildelingen sker først efter, at Vesthimmerlands Kommune har tjekket om de opfylder betingelserne.

- Det er klart, at erhvervspanelets bidrag er af stor betydning. Nu skal vi lige have de sidste midler hevet hjem, så vi også i år kan dække samtlige ansøgninger, pointerer Herdis Brix.

Dansk Folkehjælp Vesthimmerland satser i den forbindelse på nogle gode bud på to effekter i Genbrugsbutikken på Himmerlandsgade. Det drejer sig om en stenskulptur af Peter Larsen, Aars, og et maleri af kunstmaleren Peer Poulsen. Disse donationer til julehjælpen er på auktion i genbrugsbutikken.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"