9000 skrubber ud i Limfjorden ved Staun og Klitgård

Fredag, 30/04/2010 18:15

For at undersøge vilkårene for fisk i Limfjorden satte DTU Aqua mandag 9.000 mærkede 1-årige skrubber ud ved Nibe Bredning. Fiskene blev sat ud ved Staun og Klitgård Fiskeleje, og ved hjælp af fritidsfiskernes fangster forventer man at få et indtryk af, hvor skrubberne vandrer hen, og hvor godt de vokser i deres nye miljø, fortæller Louise Kristenssn fra DTU Aqua til Nibe Avis. 
Tidligere års fangster af mærkede skrubber har været meget lave, og den generelle formodning er, at skrubberne trækker ud i Kattegat eller Nordsøen, siger hun. 
Hver fisk er mærket med et lille gult plastikmærke, der ikke er til at overse, når fisken fanges. Mærket har et nummer, og ud fra det ved DTU Aqua, hvor skrubben blev sat ud, og hvor stor den var ved udsætningen. 
De gule mærker udløser en dusør på 50 kr. pr. stk., hvis de sendes til DTU , og vi vil gerne have oplysninger om fiskens længde samt hvor, hvornår og med hvilket redskab den er fanget. Der findes allerede flere »nøglefiskere« i området omkring Nibe, som indrapporterer deres fangster til DTU Aqua, men oplysninger fra andre fritids- og amatørfiskere er også meget vigtige for undersøgelsen, slutter Louise Kristensen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"